Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

10 PERC ALATT MESTERHÁRMAS

Felnőtt 2024-02-16

Négy gólt szerzett a második játékrész első tíz percében az UTE a FEHA19 ellen, ezzel tulajdonképpen eldöntve a találkozót. A meccs hőse Travis Ewanyk volt, aki ebben a tíz percben három gólt ütött, és összesen négy találatig jutott. Tevékeny közreműködésével az Újpest a mérkőzést 5:1-re nyerte.

Az első harmadban még nem látszott, hogy ennyire kiszakadhat az újpesti gólzsák, sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki komolyan vehető helyzet. Az első lehetőség a nagyvolánból lefelé is játszó Vértes előtt adódott, de Rajna Miklós hárított. A túloldalon előbb Kiss Patrik került helyzetben, majd a harmad vége előtt Just lövése süvített el a fehérvári vas mellett, de gólt egyik csapat sem szerzett, pedig Laakkonen kiállítás miatt a vendégcsapat előnybe is játszhatott.

Fordulás után felélénkült a játék, a 23. percben egy kontratámadás után Lakkonen kiválóan vette észre a jobb oldalon remekül érkező Travis Ewanykot, aki megszerezte az első újpesti gólt. (1:0) A vezető találat után a 24. percben előnybe, a 25. percben pedig kettős emberelőnybe került az Újpest. Öt a három ellen egy ideig becsülettel kitartott a FEHA, de végül Kiss Patrik második átadása Ewanykhoz került, akinek még arra is volt ideje, hogy állítson egyet a korongon, majd a rövid sarkot lőtte ki. Márkus Leventének, a fehérvár kapusának nem volt lehetősége átérni arra az oldalra. (2:0) A gól után még mindig maradtak előnyben a mieink, de a kisvolán megviccelte őket, Németh Zalán csente el a korongot, a kontra végén Farkas mattolta Rajnát. (2:1) Azonban mielőtt a szerzett gól után lendületbe jöhettek volna a vendégek, Kyle Just még mindig fórban betalált, így ismét kettő volt közte. (3:1) A 29. percben ijesztő jelenet zajlott a jégen, a fehérvári Blaskó ütközte le durván és szabálytalanul Kiss Dánielt, akit vérző arccal támogattak le a jégről, ennek ellenére a bűnös csak két perces kisbüntetést kapott. Kiss Dani sérülését azonban góllal torolták meg a csapattársak; a 31. percben Silfver korongja Coattát kereste, aki csak beleérni tudott, így lett jó viszont Ewanyknak, aki átjuttatta a korongot a vonalon. (4:1) Travis Ewanyk– az idény során már másodszor – mesterhármast ért el, ráadásul ehhez ezúttal tíz perc elég volt neki. A harmad hátralevő részében viszont nem született újabb gól.

Az utolsó harmad Falus lövése után egy Rajna-féle fantasztikus védéssel indult. Aztán a 43. percben kialakult a meccs végeredménye: az ellenállhatatlan formában játszó Ewanyk újabb góljával, aki negyedik találata előtt becsapta védőjét, majd kilőtte a rövid felső sarkot. (5:1) A mérkőzés végéig már csak arról szólt a meccs, hogy a FEHA19 próbálkozott a felzárkózással – ráadásul egyre durvábban játszottak a vendégek – a mieink védelme azonban jól szűrte a támadásokat. Az Újpest jó játékkal, és egy tarthatatlan Travis Ewanykkal, aki ilyen teljesítmény után szinte biztos, hogy a forduló játékosa lesz, simán múlta felül a vendégcsapatot. 

Anatolij Bogdanov, vezetőedző - FEHA19

"Először is gratulálok az Újpestnek, jó volt a tervük a ma esti mérkőzésre, és végre is tudták hajtani azt. Elégedett vagyok az első harmaddal, gyors 20 perc volt, mindkét csapat kifejezetten jó dolgokat mutatott be. A második játékrészben viszont a szokásos hibáinkat követtük el. A filozófiám az, hogy a hiba a játék része, amit ki kell javítani, hogy ne ismétlődjön meg. Viszont, amikor ugyanazok a játékosok, ugyanazokat a hibákat követik el sokadszor, ráadásul olyanokat, amiket állandóan gyakorlunk az edzéseken, arra nehéz bármit mondani. Két jó harmaddal ma meccset tudott nyerni az Újpest, nem is volt kérdés, hogy ki lesz a győztes."

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Természetesen örülünk a három pontnak és az öt szerzett gólnak. Travis (Ewanyk) négy gólja nagyon fontos volt a csapatnak, és nyilván neki is, főleg úgy, hogy sérülésből tért vissza. Az első játékrész komoly kihívás elé állított bennünket, talán az a harmad volt a legszínvonalasabb, főleg ha a kombinatív játékot nézzük. A második harmadban fantasztikusan használtuk ki a helyzeteinket, főleg az emberelőnyöket. Az eredménnyel tehát elégedettek lehetünk, de ettől függetlenül még mindig javulnunk kell a játék számos elemében."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.27. Győr - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41