Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

14 GÓLOS DRÁMA FEHÉRVÁRON

Felnőtt 2024-02-28

Hiába egyenlített előbb kettő, majd háromgólos hátrányról csapatunk a FEHA19 ellen idegenben, végül az utolsó percekben újra elhúzott a hazai gárda, és 8:6-ra nyerte a rendkívül fordulatos találkozót.

Kissé szezon végi lendülettel vágtak a csapatok a találkozónak, így az első 10 percben komoly helyzetek nem alakultak ki sem a hazai kapus, Melnyicsuk, sem az újpesti második számú hálóőr, Sági ketrece előtt. Aztán a 10. percben Ulamec ziccere még kimaradt, majd a támadóharmadbeli buli elhozatala után előnybe került a FEHA, Kaszinszkij volt takarásból, a kékről eredményes. (1:0) Szorványos hazai helyzetek, majd egy kimaradt Silfver-féle vendégziccer után megduplázta előnyét a Fehérvár, Racsinszkij kipattanó korongját Németh Zalán küldte az UTE kapujába. (2:0) A harmad vége előtt Blasko kapott ötperces büntetést, és végleges kiállítást, az újpesti előny így áthúzodott a második harmadba. 

A fordulás után, még a 21. percben Sam Coatta lőtt kapura, korongja a fehérvári portásról egy védőre, onnan Melnyicsuk mögé pattan, a pakkot végül Laakkonen tolta a gólvonal mögé. (2:1) Nem sokkal azután, hogy hátrányban kivédekezte a maradék két percet a hazai csapat, Ulamecet is kiküldték, a figurát pillanatok alatt megcsinálta az UTE, így Kiss Patrik már a 26. percben egyenlített. (2:2) A következő gól is emberelőnyből született, de ezt már a FEHA szerezte, Farkas László juttatta újra vezetéshez a hazaiakat. (3:2) A következő találatra alig öt percet kellett várni, a 31. minutumban egy hazai eladott korongból Kovács Sebestyén egyenlített megint. (3:3) A 33. percben a fordulatos meccsen újra a székesfehérváriak szereztek vezetést, Fekete passzolt az alapvonal mögül Doboshoz, aki Ságit becsapta pofozta a pakkot a hálóba. (4:3) A 36. perben már újra kettővel vezettek Bogesicsék, egy emberelőny lejártának pillanatában Racsinszkij lövése akadt be Ságinak. (5:3) Majd a 38. percben már komolyan elhúzott a Fehérvári Akadémia, a gólt öt az öt ellen Alapi Márton lőtte. (6:3)

Az utolsó harmad elején innen még visszajöttek a mieink, először kétszer is komoly helyzetbe került az UTE, majd a 44. percben Benk András verte meg lendületből a hazai védőket. (6:4) A komoly újpesti offenzívák miatt Sági kapuja előtt kétszer is helyzetbe került a kisvolán, de nem növelték az előnyt, viszont az 53. percben Tiala kiváló passza után Miro Saarelinen is feliratkozott a gólszerzők közé. (6:5) Majd szűk két perccel később Tiala kapáslövéssel egalizált. (6:6) Továbbra is lendületben maradtak a mieink, de a nagy akarásban összehoztak egy emberhátrányt, amint Csollák révén kihasználtak a helyiek. (7:6) Ezek után a lilák tiszta erőből nekiestek Melnyicsuk kapujának, Ságit is levitték, egy elcsent korongot így az üres kapuba lőtt be Fekete Alex a 60. percben. (8:6) Ez lett a végeredmény, így az Újpestnek egyszerű a képlete, a maradék három meccsét meg kell nyerni az Erste Liga alapszakaszában ahhoz (kettőt a BJAHC, egyet a Brassó ellen), hogy pályaválasztóként kezdhesse a rájátszást. 

Anatolij Bogdanov, vezetőedző - FEHA19

 

"Aki szerint a jégkorong nem gyors és izgalmas sport, jöjjön el a mérkőzéseinkre. Ezeken bármi megtörténhet. Az emberelőnyünk meglehetősen jól működött ma, amúgy az ellenfélnek is jó volt a fórjátéka. Az emberhátrányos játékunk is tetszett. Az első két harmadban mi voltunk a jobb csapat szerintem, ez alapján mondhatjuk, hogy megérdemeltük a győzelmet. Viszont többféleképpen lehet megtartani egy előnyt, sajnos ebben a szezonban nem nyílt sok alkalmunk ennek gyakorlására. Lehet passzívnak lenni, megválasztani a párharcokat, fagyasztani a játékot – nem ezt tettük. Megadtuk az esélyt az ellenfélnek arra, hogy visszajöjjenek, és meg is tették. Örülök ugyanakkor, hogy amikor esélyünk akadt, éltünk vele, aztán üres góllal lezártuk a meccset. Fontos számunkra, hogy fejezzük be a szezont, ma eléggé akartunk, és megdolgoztunk a sikerért."

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

"Nem ilyen mérkőzésre készültünk, ez nyilvánvaló. Hogy miért alakult így, az egy jó kérdés. Edzőként nekem is tükörbe kell néznem, mert nem sikerült megfelelően felkészítenem a csapatot a mai kihívásra. Szerettünk volna az elejétől jól játszani, a rájátszásba már bejutottunk, hosszú volt a szezon, nem tudtunk eléggé felpörögni. Az ellenfél jó, ezt tudtuk, képzett, veszélyes csapat, akik keményen dolgoznak. Elismerés illeti őket, gratulálok a győzelmükhöz. Többször felzárkóztunk ma, ez jó dolog, de nem szabadott volna ilyen helyzetbe hozzuk magunkat. Csalódott vagyok, de fel kell használnunk ezt arra, hogy tanuljunk belőle – ez az egyetlen, amit elvihetünk magunkkal ebből."

 

Fotó: FEHA19

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.02. FTC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41