Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

3:0 ÖSSZESÍTÉSBEN A GYERGYÓNAK

Felnőtt 2024-03-12

Az első és a harmadik játékrészben partnere volt az Újpest a tavalyi Erste Liga győztes GYHK-nak, a középső harmadban azonban sebességet váltott az erdélyi csapat, akkor nem tudtuk velük tartani a lépést. A meccset 4:0-ra nyerték a piros-fehérek, a párharcban hárommal vezetnek, folytatás szerdán, szintén a Megyeri úton!

Hajszálnyilval jobban kezdett a GYHK, de Rajna – a két erdélyi meccshez hasonlóan – ebben a játékrészben is parádésan védett. A harmad felénél aztán életjeleket mutattatak a mieink is, előbb Kiss Patrik került helyzetbe, majd Laakkonen lökete pattant ki Rinne sisakjáról. A túl oldalon ezek után fokozódott a nyomás, előbb Vincze Péter bombáját hatástalanította Rajna Miki, majd tovább helyzeteket védett ki, így gól nem született ebben a harmadban, csak Pokornyi Dávid és Delhuisen hozott össze egy páros kiálltást.

Néhány percnyi partalan vendégfölény után a vezetést is megszerezte a Gyergyó a második harmadban, a 27. percben. Bodó Christopher lökete mellé ment, de a korongot Császár szedte össze az újpesti kapu előtt, és visszapasszolt Bodóhoz, aki az újrázásból már nem hibázott. (0:1) Két kisebb újpesti helyzet után újabb gólt szerzett Szilassy Zoltán csapata. A 32. percben Császár szólózott, a kipattanó éppen Raymond elé került a kéken, ő egyet még állított is rajta, majd nagy erővel vágta messziről a hálóba. (0:2) A játékrész hajrájában nem tudott komoly helyzetbe kerülni az UTE, így nem volt válasz a székelyek vezetésére, ők viszont türelmesen kivárták, míg hibáznak a hazaiak, és a 40. percben Sylvestre maradt egyedül Rajnával szemben, majd növelte a vendégek előnyét. (0:3)

Ütésváltással indult a záró 20 perc, előbb Rinne hárított nagyot Kiss Patrik helyzeténél, majd Sárpátki szemét védte ki Rajna. Az Újpest a szépítés közelében is járt, amikor Coatta lövésével szinte szétforgácsolta a gyergyóiak ketrecét, de nem zárkózott közelebb a lila-fehér csapat. A hajrában két Sylvestre-Rajna párharcot még megnyert a mieink kapusa, viszont az 57. percben Miki lekorcsolyázott, így Delhuisen az üres kapuba továbbítva állította be a végeredményt. (0:4)

A Hoki Klub az első két meccshez képest simán nyert a Megyeri úton. Folytatás holnap 17.30-tól ugyanitt. 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Egy dolog biztos, lőtt gól nélkül nem fogunk meccset nyerni. Tudjuk mire képes az ellenfelünk, mennyire tecnikásak, és azt is tudjuk, hogy csak igazán jó, top formával tudjuk megverni őket. Még nem haltunk meg, három golyó van bennünk, de még mindig talpon vagyunk. Holnap újabb harc következik, újabb lehetőség áll előttünk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy visszajöjjünk a párharcba."

Szilassy Zoltán, vezetőedző - GYHK

"Két meccses előnnyel érkeztünk, és tudtuk, hogy ezért, meg azért is, mert hazai jégen játszanak, keményebben fognak jönni itthon az újpestiek. Ez is történt, ennek megfelelően az első csere után változtattunk a kijöveteleinken, és elképesztően jó 40 percet produkáltunk, sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, mint a hazai pályán játszó csapat. Az utolsó harmadra viszont nem tudtunk 0:0-ás mentalistással kijönni, így kaptunk egy kapuvasat, és Rasmusnak (Rinne) is kellett nagyot védenie. A tanulság, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak holnap, nem szabad abban a szellemeben játszanunk, hogy már úgyis vezetünk három fával a párharcban."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.27. UTE - GYHK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41