Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

6:3-as vereség az első meccsen!

Felnőtt 2020-03-08

Az újpestiek hiába egyenlítettek kétgólos hátrányból, a címvédő sikerével indult az elődöntő.

Az FTC-Telekom a negyeddöntő utolsó mérkőzéséhez hasonlóan nélkülözte első számú kapusát, Arany Gergelyt, a fordított alapállású Nagy Kristóf kapott lehetőséget, míg az UTE-nál Duschek védett. Az első pár cserében az újpestiek kezdtek jobban, ellenben a hazaiak szerezték meg a vezetést: a 2. perc végén Pavuk korongot szerzett az ellenfél harmadában, középre centerezett, ahol Kulmala értékesítette a ziccert. Egy perccel később Nagy kapuja előtt elszabadultak az indulatok, Pulli és DiDiomete pihentetett 2 percig. A 4 a 4 elleni játék nem hozott érdemi eseményt. A 7. percben Kovács Attila ült ki a büntetőpadra, az FTC-Telekom a fór első felében tudott érdemi akciókat kialakítani. A harmad közepén Tóth Gergő járt közel ahhoz, hogy góllal büntessen az újpesti védelmi hibát. Nem sokra rá Reed büntetése nyomán került emberelőnybe a Ferencváros. A kiegészülés után fél percig játszottak teljes létszámban a felek, ugyanis Pance ült ki gáncsolásért. A zöld-fehérek jól járatták a korongot, végül a korong Karmeniemi elé került, aki közelről kétgólosra növelte csapata előnyét. Az első ferencvárosi kiállítás a játékrész végén jött el, a csapatkapitány Nagy Gergő távozott. Az UTE élt a lehetőséggel: egy Nagy-védést követően Reed lövésével szemben tehetetlen volt a vert helyzetben lévő kapus.

A második húsz percet az FTC-Telekom kezdte jobban, viszont Tóth Gergő büntetése megtörte a lendületét. A mérkőzés felénél Pulli kilőtte a korongot a pályáról, az ezzel járó emberelőnyt pedig Rafaj közelről bekotort góljával kihasználta az UTE, amivel egyenlített. Ezt követően még pörgősebb játék zajlott a jégen, de egyik csapat sem tudta megszerezni a vezetést.

A harmadik felvonásban onnan folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. A harmad közepén az újpestiek kivédekezték Rafaj büntetését, ám nem sokkal később Roczanov újra vezetéshez juttatta a hazaiakat. Nem sokra rá Tóth Adrián egy jó passzt követően beverte a negyedik FTC-gólt, aztán kettő az egy ellen megugrott Nagy Gergővel, utóbbi fejezte be sikerrel az akciót. Sikorcin visszahozta az UTE reményeit, miután nagy gólt lőtt egy újpesti támadás végén. A végjátékban egy üres kapus góllal kialakult a 6-3-as végeredmény, valamint újabb tömegjelenet zajlott le Nagy kapujánál.

Az FTC-Telekom győzelemmel indította a magyar bajnoki címért is zajló csatát, hétfőn újra összecsap a két fél Pesterzsébeten.

forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.05. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41