Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

A BJAHC-HEZ LÁTOGATUNK

Felnőtt 2022-12-09

Egy nappal a Ferencváros elleni derbi után pénteken a Budapest Jégkorong Akadémia HC csapatához látogatunk Erste Liga mérkőzésre. Kangyal Balázs együttese jelenleg második a tabellán, de a legkevesebb pontot vesztette eddig.

 

A BJAHC jóval kevesebbet játszott az utóbbi napokban, mint a mieink. Utoljára november 28-án, Brassóban léptek jégre Nagy Krisztiánék az Erste Ligában, akkor, az erdélyi túrájuk végén a Corona Brassót verték meg hosszabbításban, viszont előtte kikaptak a Gyergyó és a Csíkszereda vendégeként is.

 

Míg Kangyalék kettőt, addig a mieink csak egy pontot szereztek Székelyföldön, viszont az elmúlt három mérkőzésen sokkal eredményesebbek voltak. 

 

Bár a Brassó ellen múlt pénteken még szoros meccsen kikaptunk, viszont vasárnap megvertük a listavezető Gyergyói HK-t, csütörtökön este pedig döntetlent játszottunk a Magyar Kupa-negyeddöntő odavágóján az FTC ellen a Tüskecsarnokban. 

 

A BJAHC szerdán játszott kupameccset, és nyert 4:3-ra a DAB ellen, a mérkőzés után szabálytalan ütközés miatt ponterős finn légiósukat, Eetu Elot egy mérkőzésre eltiltották, így ellenünk ezúttal nem léphet jégre.

 

A két csapat idén eddig kétszer találkozott az Erste Ligában, a BJAHC mindkétszer győzött a Megyeri úton. Az elmúlt éveket tekintve viszont az UTE van előnyben, az előző kiírásban négyből négyszer, a 2020/21-es szezonban pedig négyből háromszor vertük meg az alapszakaszban az akkor még MAC néven szereplő együttest. 

 

"Küzdeni fogunk, mindent megteszünk a jégen, és erre szükségünk is lesz, hiszen a BJAHC idén egy nagyon eredményes és nehéz ellenfél - mondta támadónk, Madácsi Benedek. - Egész meccsen koncentráltan kell játszanunk, hogy kiadhassuk magunkból a 100 százalékot." 

 

A BJAHC-UTE mérkőzés 18.40-kor kezdődik Újpesten, a Külső-Szilágyi úton, a Vasas Jégcentrumban. A meccset az Erste Liga TV élőben közvetíti.

 

#hajrálilák

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.08.20. HKM Zvolen - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41