Dátum: 2024 május 2. (csütörtök) | Zsigmond

hírek

A BRASSÓ SIMÁN VERTE FOGHÍJAS CSAPATUNKAT

Felnőtt 2023-11-26

Csak az első harmadban volt meccsben az Újpest a Brassóval, aztán két - hazai szempontból - peches gól nehéz helyzetbe hozta a mieinket. Tartalékos csapatunk a 30. perctől már nem találta a vendégtámadások ellenszerét, így simán kikapott 6:2-re.

 

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, az első újpesti emberelőnyt Benk András váltotta gólra, így gyorsan meglett a vezetés (1:0), de hatodik percben már egyenlített is a Brassó. Sills talált be öt az öt ellen. (1:1)

 

A gól után jó tempóban zajlott a meccs, mindkét csapat pontosan és gyorsan játszott, de hajszálnyival az Újpest volt veszélyesebb. Aztán a 17. percben akadályoztatás miatt leültették Kyle Justot, és egy megpattanó, a hálóba szinte láthatatlanul behulló Valcharnak adott találattal 20 másodperc után vezetést szerzett a Brassó. (1:2)

 

Ráadásul alig egy perccel később jött az UTE-nak az újabb pofon, hazai védelmi hiba után Van Wormer is betalált Sági Máténak (1:3), így egy kiegyenlített első félidő végén két gólos vendégelőnynél vonultak az öltözőbe a csapatok.

 

A második játékrész első tíz perce hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az első harmad. Kiegyenlített játék folyt a jégen, de nem alakultak ki komoly gólhelyzetek, aztán másfél perc alatt két újabb brassói góllal gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Egy újpesti támadást füleltek le először a vendégek, akik nagyon gyorsan álltak át védekezésből támadásban, mindkét hátvédet megverték, és kettő a semmibe vezethették Ságira, Kóger Dániel pedig nem hibázott a 34. percben. (1:4)

 

A 35. percben korongot adott el az UTE, Van Wormer keresztpasszából Radim Valchar lőhetett messziről. (1:5)

 

Az utolsó harmadra úgy jött ki a hazai csapat, hogy már nem sok tűz látszott a lila-fehér játékosok szemében - bár Laskawy azért lőtt egy kapuvasat. Viszont a Brassó az első jelentős helyzetéből Gajdó révén újabb gólt szerzett a 46. percben (1:6) így az utolsó negyedórában már nem nagyon volt miről beszélni. 

 

A lefújás előtt másfél perccel azért még Silfver szépített, egy kipattanó korongot pofozott közelről a hálóba. (2:6)

 

A Brassó magyarországi túráját kedden az FTC ellen zárja, és mi is a zöld-fehérekkel játszunk legközelebb, méghozzá jövő pénteken 18.30-tól a Tüskecsarnokban.

 

Dave Mcqueen, vezetőedző - Corona Brassó

 

Még mielőtt bármit mondanék, szeretnék jobbulást, és mielőbbi felépülést kívánni Samnek. Az Újpest cserepadja rövidebb volt a megszokottnál, több fiatal is a soraikban volt, és szerettünk volna akkora nyomás alá helyezni őket, amennyire csak tőlünk telik. Az első harmad rendben volt, a védekezésünkben azért voltak hibák, megint sok volt a kettő perc, ezen mindenképp dolgoznunk kell. A második harmadban jó 12-13 percig kifejezetten jól játszottunk, minden lehetőséget próbáltunk megragadni. A záró játékrészben a nagy előny miatt kicsit visszább vettünk, de ez már az emberi gyarlóságnak tudható be. Fontos három pontot szereztünk, kedden nagyon nehéz meccsünk lesz.

 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

 

Először is köszönjük a kedves szavakat. Ma este a jobb csapat nyert. Az első harmad nálunk is nagyjából rendben volt. A koronggal való játékunk hiányzott a mai este folyamán, és ezt egy ilyen csapat általában kihasználja, folyamatosan a védekezésre kellett koncentrálnunk.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.14. UTE - Brasov című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41