Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

A DAB-NAK IS VISSZAVÁGTUNK

Felnőtt 2020-12-31

Ennél szebb évzárásról nem is álmondhatunk! Folytatta győzelmi szériáját az UTE, miután a mieink a jelenleg zajló Erste Liga-idényben először múlták felül a ligautolsó dunaújvárosiakat. Az idegenbeli találkozón 3:2-re győzött Virág Csaba csapata, ezzel tíz napon belül már a negyedik sikerüket aratták, és összeségében öt meccses győzelmi szériában vannak. 

A kiváló formába lendült lila-fehér alakulat eddigi két mérkőzését - még októberben - elveszítette a ligautolsóval Acélbikákkal szemben, a szerda esti mérkőzésen Dunaújvárosban viszont a mieink kezdtek jobban. Az első játékrész 17. percéig kellett várni az első gólra, az első kiállítást Benk András ütötte be, 0-1.

Az Újpest Bodó révén duplázta meg az előnyét a 28. percben, Dansereau azonban a 35.-ben közelebb hozta övéit, 1-2, így a második szünetig még semmi sem dőlt el.

Az utolsó felvonásban sokáig csak egy Rafaj–Jakabfy konfliktus került a jegyzőkönyvbe – az sem volt komoly, két-két percet érdemeltek ki az érintettek –, majd éppen a rutinos negyedik soros UTE-s törte meg a gólcsendet, 1-3 az 54. percben, nehéz helyzetbe került a DAB.

Akkor még inkább, amikor St. Pierre-t kiállították, ezzel 2 perccel kevesebb idejük maradt a hazaiaknak bármire is. Legalábbis elvben, a lilák ugyanis megtették azt a szívességet, hogy előnyben kaptak gólt, ismét Dansereau jóvoltából, 2-3. Igen ám, de ezután Mazurek is kapott két percet, nem maradt más megoldás, mint kapus nélkül menni 5 az 5 ellen, ez nem termett semmilyen gyümölcsöt. Ezzel az Újpest először nyert ebben a szezonban az Acélbikák ellen, és 1 pontra megközelítette a tabellán a 4. helyen álló Brassót. 

A lila-fehérek legközelebb újév-napján a tabellán éllovas DEAC ellen játszanak a Megyeri úti Jégcsarnokban. 

Virág Csaba, az UTE vezetőedzője:

Kiegyenlített meccs volt, de erre számítottunk is. Tudtuk, hogy a DAB jó csapat, jobb annál, amit a helyezése mutat, ezért is értékes számunkra ez a győzelem. Nem játszottunk jól, de nagyon keményen dolgoztunk hatvan percen keresztül, erre az akaratra lehet építeni a jövőben is.

Leo Gudas, a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője:

Jó mérkőzés volt, de az eredmény csalódás. Sokat dolgoztunk, nem is játszottunk rosszul, de a lehetőségeinkkel nem tudtunk élni, így vereséget szenvedtünk. A játékosok keményen küzdöttek, ez az elvárás a továbbiakban is, remélhetőleg megérkeznek majd a győzelmek is.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.09.30. UTE - Gyergyó című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41