Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

A DVTK BOMBAFORMÁBAN JÖN ÚJPESTRE

Felnőtt 2023-10-10

Kiválóan kezdte az idei Erste Liga szezont a mieink soron következő ellenfele, a Diósgyőr. A Jegesmedvék már megszerezték a DEAC, majd idegenben (szétlövés után) a Dunaújváros skalpját is, előző meccsükön pedig egy parádés záróharmadot produkáltva a tavalyi bajnok Gyergyót verték meg 5:1-re.

 

A DVTK májusban jelentette be, hogy Steve Kaspert igazolja le a csapat kispadjára. A kanadai játékosként és vezetőedzőként is letette a névjegyét az NHL-ben, az utóbbi éveket pedig a világ második legerősebb ligájában, a KHL-ben töltötte, így igazán figyelemreméltó pedigrével rendelkezik.

 

Ha mindehez hozzávesszük, hogy Miskolcon sikerült megtartani a tavaly alapszakaszharmadik csapat magját, és minőségi légiósokat is igazolni, akkor már nem is annyira meglepő, hogy milyen jól kezdték a szezont a Jegesmedvék. 

 

A kedd esti csatába azonban az UTE sem megy feltett kézzel, miután Markus Juurikkala csapata is jól indított az Erste Ligában. A mieink első meccsükön idegenben múlták felül a BJAHC csapatát, vasárnap pedig helyenként nagyon stabil játékkal, mindhárom harmadot megnyerve verték meg 6:2-re a Csíkszeredát, így jó mentális állapotban léphetnek jégre a piros-fehérek ellen.

 

Érdekes tény, és pozitív előjel a lila-fehérek szempontjából az is, hogy a felkészülési időszakban a DVTK-t egyedül az Újpest tudta megverni, méghozzá a Megyeri úton és Miskolcon is. Ez az előszezonban egyébként a DEAC-nak és a Dunaújvárosnak sem sikerült, ahogy azóta ez a két csapat már a Ligában is kikapott a Jegesmedvéktől.

 

A mérkőzés október 10-én, kedden 18 órakor kezdődik a Megyeri úti Jégcsarnokban, a belépőjegyeket online az Eventim felületén lehet megvásárolni, vagy a mérkőzés előtt a pénztárban. 

 

A meccset az ersteligatv.hu oldal élőben közvetíti.

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41