Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

“A HIT HOZOTT VISSZA BENNÜNKET”

Felnőtt 2021-12-11

 

Az alapszakasz során negyedszer, nyolc nap alatt másodszor vertük meg az éllovas Csíkszeredát, ezúttal idegenben. Az utolsó harmadban két gólos hátrányt dolgozott le az Újpest, így lett a rendes játékidő vége döntetlen, a szétlövésben pedig a győzelmet is megszerezték a mieink.

 

A hazaiak Reisz révén szereztek vezetést, a hetedik percben lett 1:0. 

 

Az Újpest a 32. percben egyenlített, Sam Coatta passzából Kovács Alex lőtt gólt (1:1), de két percen belül ismét megszerezte a vezetést a Sportklub Rokaly Szilárd találatával alakult 2:1-re az eredmény. 

 

Ráadásul a 38. percben Reisz is betalált a hazaiaknál (3:1), így a harmadik harmadra két gólos csíkszeredai előnnyel fordultak a küzdők.

 

Az 50. percben aztán Sam Coatta lőtt egy gólt (3:2), ezzel újra meccsbe hozva az Újpestet, majd 55 másodperccel a rendes játékidő vége előtt, a kapuslehozatal után Kiss Patrik egalizált (3:3), így következhetett a hosszabbítás.

 

A ráadásban is a Csíkszereda támadt többet, de Rajna Miklós kiválóan tartotta az Újpestet, majd a büntetőket a mieink lőtték pontosabban, a győztes találatot is Kovács Alex szerezte meg, így a Csíkszereda előnye két pontra olvadt a tabellán a második helyezett UTE előtt.

 

Csapatunk vasárnap zárja az erdélyi túráját Brassóban, a mérkőzés magyar idő szerint 16.30-kor kezdődik.

 

Rico Rossi, vezetőedző (SC Csíkszereda)

 

„Jó játékot mutattunk be, de szégyen veszíteni egy ilyen mérkőzésen, hiszen elég jól játszottunk ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Ma ez nem sikerült. Nem vagyok mérges, csupán csalódott." 

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

„Nagyon nehéz mérkőzés volt számunkra, a Csíkszereda hazai pályán mindenki ellen esélyesként lép jégre. Helyenként nagy nyomás alatt játszottunk, de végig hittünk abban, hogy meg tudjuk nyerni a találkozót. A harmadik harmadban egy hegyet kellett megmásznunk ahhoz, hogy visszajöjjünk, de karaktert mutatott a csapat. A hit hozott vissza bennünket. Kicsit döcögős az emberelőnyös játékunk, így fontos volt a második, fórban szerzett találatunk.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.09.18. FTC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41