Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

A KÖZÉPSŐ HARMAD DÖNTÖTT

Felnőtt 2023-12-20

Egészen a mérkőzés feléig egyenlő erők küzdelmét hozta a szerda esti DAB-UTE összecsapás az Erste Ligában, aztán a hazaiak hét perc alatt ütöttek négy gólt, ezzel eldöntve a találkozót. A végén a becsületgól sem jött össze a liláknak, az Acélbikák 6:0-ra nyertek.

A kezdő játékrész színvonalas, gyors hokival, de gól nélkül zajlott le. A mieink kapuját Rajna Miklós több újvárosi helyzetben is hatékonyan védte, míg a túl oldalt Tóth Károly eszén sem tudtak túljárni a mieink. 

A második 20 perc DAB helyzetekkel indult, de Rajna továbbra is állta a sarat, egészen a 27. percig, amikor Silfvert ültették le, az emberelőnyből pedig Szalma talált be gyorsan. (1:0)

A bekapott gól után az UTE játszott veszélyesebben, mégis az Acélbikák szereztek újabb gólt a 30. percben, megint Szalma járt túl Rajna eszén. (2:0)

A 33. percben már hárommal vezettek a hazaiak, miután Dostálek távoli lövésébe Szalma ért bele a kapu, aki hat perc alatt szerzett mesterhármast. (3:0). 

Ezek után kapust cserélt vezetőedzőnk, Markus Juurikkala, de az újpesti háló elé beálló Sági Mátét is hamar felavatták a hazaiak, Hadzinikolic 39 másodperc alatt talált be neki. (4:0)

A félidő végéig egyszer újra előnybe került a DAB, de nem lőttek újabb gólt, még...

A harmadik harmad elején a lilák a becsületgólért hajtottak, de a dunaújvárosiaknak is megvoltak a lehetőségeik, Sági többször csak bravúrokat bemutatva tudott hárítani. Az utolsó 20 perc derekán előbb a mieink hagyták ki első emberelőnyüket, majd új finn csatárunkat, Lakkonent küldték le a zebrák, és a DAB megint kihasználta a létszámfölényt. Maarnela bombájába ért bele ügyesen a cseh Vlastimil Dostalek. (5:0)

Az UTE számára nem túl hizelgő végeredmény a 60. percben alakult ki, amikor megint Hadzinikolic talált be egy megpattanó lövésből. (6:0)

Niko Eronen, vezetőedző - DAB 

"Frissen kezdtünk, megtettük azokat a dolgokat, amiket látni szeretnénk minden nap. Az első harmad második felében több időt töltöttünk a támadóharmadban, de még kissé távol az ellenfél kapujától, ami jól nézett ki, de nem volt hatékony. A szünetben beszéltünk erről, több minőséget vittünk a támadójátékunkba, jó döntéseket hoztunk, így megérdemeltünk, amit elértünk a második harmadban. A harmadikban tudtuk, hogy ha négy góllal vezetünk, akkor csak biztosítani kell ezt az előnyt, nem szabad feleslegesen kockáztatni. Öt az ötben jól játszottunk, emberelőnyben voltak ugyan lehetőségei az Újpestnek, de kapusunk jól védett, amikor szükség volt rá. Reggel óta éreztem a csapaton, hogy nyugodtak vagyunk, jól töltöttük a szünetet, szép teljesítmény volt ez a mai."

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Mindent összevetve nem játszottunk azon a szinten, amin akartunk. Mint edzőnek, természetesen tükörbe kell néznem, és többet ki kell hoznom azokból a srácokból, akik a keretben vannak. Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelték a győzelmet, az eredmény is ezt igazolja, ezen nincs nagyon mit gondolkodni. Nem volt ez egy jó meccs tőlünk, ahogy említettem, néha előfordulnak ilyen dolgok egy hosszú szezonban, tanulnunk kell belőle, és menni tovább."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.29. UTE - BJAHC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41