Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

A KUPAGYŐZTESSEL JÁTSZUNK

Felnőtt 2023-02-05

Míg egy héttel ezelőtt mindkét csapat a Magyar Kupa négyes döntőjében volt érdekel, addig most vasárnap az Erste Liga-alapszakasz zárófordulójában esik egymásnak a BJAHC és az UTE. Ezúttal a kupagyőztes a pályaválasztó, a mérkőzés tétje, hogy Kangyal Balázsék első helyről várhatják-e majd a rájátszást.

Az alapszakasz utolsó fordulója előtt a BJAHC második a tabellán, de ugyanúgy 79 pontja van, mint az éllovas Gyergyónak. Ugyanakkor a székelyföldi csapat már minden meccsét lejátszotta, így ha az akadémisták szereznek pontot az Újpest ellen, akkor a legelőkelőbb pozícióból kezdhetik a rájátszást.

Ha azt nézzük, hogy a szezon első három meccsén mennyire könnyedén verte a mieinket Kangyal Balázs együttese, akkor erre minden esély megvan. Ráadásul az UTE számára már látszólag semmi tétje a mérkőzésnek, hiszen eldőlt, hogy jövő hét szerdától három győzelemig tartó rájátszás-kvalifikációs párharcot vív csapatunk a Dunaújvárossal azért, hogy bekerüljünk az Erste Liga negyeddöntőbe.

Ugyanakkor ha megnyerjük a DAB elleni párharcot, úgy simán előfordulhat, hogy a két csapat legközelebb éppen a negyeddöntőben találkozik egymással, mert a BJAHC számára logikus lépés lenne a mieinket választani, hiszen a két negyedik kerületi csapat fárasztó utazás nélkül tudhatná le a rájátszás első körét. Emiatt pedig egyáltalán nem mindegy, hogy Virág Csaba csapata ezúttal milyen benyomást tesz a tabellán jobban álló ellenfelére. 

A mérkőzés vasárnap 17.40-kor kezdődik Újpesten, a Szilágyi utcai Vasas Jégcentrumban. Aki nem lesz ott a helyszínen, az is megnézheti a meccset élőben az Erste Liga TV oldalán. 

#hajrálilák

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

Összesítésben 3:0 ide! című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41