Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

A MAC ELLENI GYŐZELEMMEL DOBOGÓN AZ UTE

Felnőtt 2021-11-05

A mérkőzés gyorsan eldőlt, csapatunk az első harmadban gyors három góllal nyitott, a MAC ezek után már nem tudott visszajönni a meccsbe. Az Újpest ezzel újra dobogós, és a legelőkelőbb helyen álló budapesti csapat a tabellán.

 

Pedig a MAC nem kezdett rosszul, az első néhány cserében a hazai csapat volt aktívabb, aztán kaptak egy kiállítást, és szétesett a játékuk, míg a mieink öt és fél perc alatt három gólt szereztek.

 

A 7. percben Suter passzából Nemes Benjamin talált be, 0:1, a 10. percben Riley Stadel volt eredményes, 0:2, majd újabb két perccel később Csergő passzából Jack Suter lőtt gólt, 0:3.

 

A második harmadban sokáig úgy tűnt, hogy a legizgalmasabb jelenet egy kisebb kakaskodás lesz, ami után kiállították csapatkapitányunkat, Benk András, illetve az ellenfél csapatából Garát Pétert a 31. percben, aztán egy újabb újpesti kiállítás után Izacky megszerezte az első újbudai gólt, ezzel a 37. percben 1:3-ra volt az állás.

 

A harmadik játékrészben egy négy a négy elleni szituációban Kyle passzából Benk András szerezte az újabb gólt, így lett 1:4 az UTE-nak. Majd egy perccel a vége előtt az újpesti Coattát állították ki, így Izaczky újabb gólt szerzett, a végeredmény 2:4 a mieinknek. Győzelmével az Újpest, mint a legjobb fővárosi csapat, fellépett az Erste Liga tabelláján a harmadik helyre a Csíkszereda és a Gyergyói HK mögé. 

 

A csapat legközelebb vasárnap játszik, 18.30-tól hazai pályán a Titánok ellen. 

 

Kangyal Balázs, a MAC HKB Újbuda vezetőedzője:

 

Egy ilyen meccs arról szól, hogy hogyan tudsz hiba nélkül játszani, és volt egy jó pár perc, amikor dobáltuk a hibákat, az ellenfél pedig élt vele. Utána még azt sem tudom mondani, hogy nem próbáltunk meg mindent, sőt, kimondottan jó dolgokat csináltunk a második harmadban, ami nagyon tetszett. A harmadikban pedig picit elvesztettük a fonalat, ugye kaptuk gyorsan azt a gólt, volt néhány fegyelmezetlenségünk, és ez megbosszulta magát. Összességében viszont sok mindenben előre tudtunk lépni, ami nagyon fontos a csapat életében.

 

Virág Csaba, az UTE vezetőedzője

 

“Az első harmadban megdolgoztunk a saját szerencsénkért, miközben nem voltunk olyan magabiztosak hátul, vagyis nem kezdtünk olyan jól, ahogy szerettünk volna. A támadó játékunkkal azonban nem volt semmi probléma. A harmadik harmadban szerettük volna látni, hogy egyszerűen és magabiztosan játszunk hátul, és hogy nem adunk esélyt arra, hogy gólt, gólokat szerezzenek. Ez az öt az öt elleni játékban meg is valósult, úgyhogy abszolút elégedettek vagyunk, és nagyon örülünk a három pontnak. 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.21. UTE - DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41