Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

A MESTER SZERINT JÓ AZ IRÁNY

Felnőtt 2024-01-11

Vezetőedzőnk, Markus Juurikkala az erdélyi túra előtt beszélt a csapat jelenlegi helyzetéről, és a hullámvölgyről is, amiből az eredmények alapján úgy látszik, sikerült kilábalnia az Újpestnek. Csapatunk szerdán érkezett meg Székelyföldre, csütörtökön a Brassó, pénteken a Csíkszereda, vasárnap pedig a Gyergyói HK ellen játszik.

 

Természetesen a novemberben a Gyergyó ellen súlyos sérülést szenvedő Sam Coatta nélkül, de rajta kívül teljes kerettel vágott neki kedden este a szezon második erdélyi útjának az Újpest. A mieinket az induláskor lelkes drukkerek búcsúztatták görögtűzzel a Megyeri úton, de több szurkolónk Erdélyben is értünk szorít majd a lelátókon, amit előre is köszönünk. 

 

Az UTE szerdán reggel érkezett meg Csíkszeredába, napközben már edzett is, csütörtökön innen utaznak Brassóba, ahol a helyi Corona ellen játszanak.

 

Első ellenfelünk december eleje óta kilenc mérkőzést vívott az Erste Ligában, ezalatt háromszor játszottak a tavalyi győztes Gyergyóval és kétszer a Csíkszeredával is, valamint négy meccset vívtak magyarországi ellenfelekkel szemben. Mérlegük a kilenc mérkőzés alatt hat győzelem mellett három vereség. Utoljára vasárnap léptek pályára, akkor meglepetésre sima 5:0-ra verték idegenben a Gyergyót.

 

Ugyanennyi idő alatt az Újpest tíz mérkőzést vívott, ebből ötöt nyert, ötöt vesztett, az utóbbi három meccsen viszont hibátlan volt a csapat, vagyis úgy néz ki, hogy két hónap hullámvasutazás után visszataláltunk a győztes útra.

 

"A hosszú szezon alatt vannak hullámvölgyek, ez teljesen normális. - nyilatkozta a túra előtt Markus Juurikkala az utehoki.hu-nak. - Néha mindenkivel előfordul, hogy miután tesz két lépést előre, utána tesz egyet hátra is. Volt egy nehezebb időszakunk, amikor sok volt a sérültünk egyszerre, de most szerencsére majdnem teljes a keretünk, ez sokat fog jelenteni a csapatnak az előttünk álló meccseken. Biztos vagyok benne, hogy jó úton járunk." - tette hozzá csapatunk vezetőedzője, aki arról is beszélt, hogy a túra alatt együtt töltött idő jó lehetőséget kínál a csapatkohézió további erősítésére is."

 

 Az UTE és a Brassó idei párharcában eddig mindig a pályaválasztó csapat marad alul, októberben a mieink nyertek 2:1-re vendégként, a Brassó pedig novemberben 6:2-re, december 30-án pedig 4:3-ra győzött a Megyeri úton. Az egész eddigi szezonra vonatkozó statisztikai mutatókat tekintve szinte nincs a két együttes között különbség, nem csoda, hogy a harmadik helyen álló lila-fehér gárda közvetlen tabellaszomszédja két ponttal lemaradva a jelenleg negyedik Brassó.

 

A Corona Brassó - UTE mérkőzés csütörtökön 17.30-kor kezdődik, az összecsapást az Erste Liga TV élőben közvetíti.

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

UTE-Csíkszereda Február 1 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41