Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

A NAGY AKARÁSNAK NYÖGÉS LETT A VÉGE

Felnőtt 2020-12-09

Ez most nem sikerült. Csak az első játékrészben tudtuk tartani a lépést, a zöld-fehérek a második harmadban döntötték el a mérkőzést, 6:2-re nyertek a Megyeri úton az Erste Liga alapszakaszában, így ismét megszerezték a Vígh Balázs-kupát.

Mindkét csapat megerősített kerettel vághatott neki a Vígh Balázs-kupáért zajló rangadón. Az UTE-ba visszatért Just és Vorobjov, valamint a védelembe bekerült Balázsi. Az FTC-Telekom színeiben újra jégre léphetett Tóth Gergely és Hodgman, az előző meccshez képest Imre Patrik és a visszavonult Tóth Renátó hiányzott.

A meccs első nagy helyzete az UTE előtt adódott, Bodo kapuvasat lőtt. A csapatok jó tempójú játékot hoztak, idővel a Ferencváros játszott fölényben, aminek eredményeként a 8. percben Roczanov egy pontos lövéssel vezetéshez juttatta a vendégeket. A harmad közepén hiába kerültek emberelőnybe az újpestiek, így is az FTC birtokolta többet a korongot. A sok ütközés közül Hegyi túl durvát kapott Rafajtól, vérző arccal a jégen maradt, ám végül csak a Rafajon elégtételt venni kívánó Roczanov kapott büntetést durva játékért. A második lila-fehér fór már pontosabb játékot hozott, de egyenlíteniük ebből sem sikerült. Ami nem jött össze 5 a 4 ellen, összejött teljes létszámban: Szabad a kapunak háttal állva fonákkal behúzta Arany kapujába a korongot.

A második játékrész elején Nagy Gergő újra vezetéshez juttatta az FTC-Telekomot egy szép egyéni akció végén. A folytatásban is a zöld-fehérek voltak élesebbek. A meccs felénél Sági egy szép csel után fonákkal betalált Duscheknek, aztán a harmad végén jól érkezett a második hullámban a 2017 és 2019 között az UTE-nál játszó csatár.

A harmadik húsz percben kettős emberelőnybe került az FTC-Telekom: a dupla fórral nem élt a csapat, de a szimpla előnyben Somogyi egy kapuvasról visszapattanóból meglőtte az 5. vendég gólt. Az UTE válasza szintén 5 a 4 elleni helyzetből jött, Stadel lőtt hatalmas gólt a vasak találkozásához, Aranynak esélye sem volt. Egy perc sem telt el, amikor Hogdman is feliratkozott a gólszerzők közé.

Az FTC-Telekom 6-2-re nyert, visszavette a 3. helyet a nála 4 mérkőzéssel kevesebbet játszó Brassótól, csütörtökön az Opten Vasas HC vár rá. A zöld-fehérek ezzel a tavalyi sikerüket követően megtarthatták a Vígh Balázs-vándorkupát. Az UTE a gólarányának romlása miatt visszacsúszott a 6. helyre, pénteken a Titánokhoz utazik.

forrás: jkb.hu

Virág Csaba vezetőedző, UTE: “Vissza fogjuk nézni a kihagyott helyzeteket, és meglátjuk, hogy miben tudunk javulni. Látszott már az elején, hogy ez nem olyan meccs lesz, amikor bejön, amit elképzeltünk. Kapkodós volt a játék, sok hibát vétettünk. Ez előfordul minden csapattal, ilyenkor le kell egyszerűsíteni a játékot, mi ehelyett elkezdtük bonyolítani, sok könnyű korongot hagytunk az ellenfélnek, vagyis a nagy akarásnak nyögés lett a vége.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: “60 percig sikerült megvalósítani, amit elképzeltünk, így végig a kezünkben volt a meccs. Azért az látszódott, hogy az UTE jó csapat, nagyot küzdöttek ők is, így még nagyobb tett, hogy tudtuk uralni a mérkőzést. Kellett nekünk ez a siker, hogy az önbizalmunk helyre jöjjön, mert az elmúlt hetekben nem úgy játszottunk, ahogy azt tőlünk megszokhatták. Úgy néz ki, sikerült visszatérünk a helyes útra, bízom benne, hogy ezen az ösvényen megyünk tovább.”

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.11.16. UTE-DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41