Dátum: 2024 június 20. (csütörtök) | Rafael

hírek

A PONTKIRÁLY MARAD

Felnőtt 2024-05-19

Szerződést hosszabbított csapatunk a tavalyi szezon legeredményesebb újpesti játékosával, Kiss Patrikkal. A 26 éves válogatott támadónk így már a negyedik idényét kezdheti meg ősszel lila-fehérben. 

 

Végig hatalmas versenyben volt a házi pontkirályi címért az előző szezonban Kiss Patrik és Taavi Tiala. A még viszonylag fiatal, de már komoly Erste Liga rutinnal rendelkező magyar játékos végül 37 ponttal zárta az alapszakaszt a 36 pontos finn előtt, így a GYHK elleni párharcban ő viselhette az aranysisakot váltó aranyszínű - pontkirálynak járó - mezt. 

 

Ez azért is nagy szó, mert a rájátszásba jutó nyolc csapatban összesen két magyar játékos hordhatta a megkülönböztető mezt, a másik ilyen támadó a gyergyói Bodó Christopher volt, aki egyébként Kanadában született.

 

A székesfehérvári nevelésű, de már a DEAC-nál is megfordult Kiss Patrik tehát az első olyan játékos, aki már biztosan ott lesz új vezetőedzőnk, Jason Morgan jelenleg még formálodó csapatában. Egyelőre a távozók listáján is egy név szerepel az UTE-nál, a tavaly nálunk játszó légiósok közül Travis Ewanyk elköszönt, ő visszatér a német második vonalba, a következő szezonban a Starbulls Rosenheim játékosa lesz. 

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.29. UTE - BJAHC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41