Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

A SPORTKLUB ELLEN VISSZATÉR COATTA

Felnőtt 2024-02-01

A hetek óta parádés formában játszó Csíkszereda lesz az UTE ellenfele a csütörtök esti rangadón. A mérkőzésen több mint két hónap kényszerpihenő után újra jégre léphet kiváló amerikai támadónk, Sam Coatta.

 

A csütörtöki játéknap rangadóját az Erste Ligában egyértelműen a Megyeri úton rendezik. A meccsen az 55 ponttal negyedik Újpest csap össze a szintén 55 pontos, ötödik helyen álló Sportklub Csíkszeredával. 

 

Az ellenfél formája két hónapja kiváló, a kék-fehérek december 10. óta összesen 13 mérkőzést játszottak, ebből 11-szer győzni tudtak aktuális riválisaik ellen. Ráadásul a székelyföldi csapat éppen szerdán jelentette be, hogy a rájátszásra igazoltak egy-egy rutinos kanadai és orosz csatárt is, akiket akár már ezen a magyarországi túrán is bevethet Novak Vaclav vezetőedző.

 

A mienk kevésbé sikeres heteken vannak túl, kedden éppen a DVTK Jegesmedvéktől kaptak ki 6:2-re. Érdekesség, hogy a miskolciaktól egyébként a Csíkszereda is sima vereséget szenvedett két hete hazai pályán. 

 

Az újpestiek háza tájáról a legfontosabb hír az, hogy a november közepén súlyos sérülést szenvedő Sam Coatta ismét a kerettel készül, ráadásul a tervek szerint a Sportklub ellen már pályára is léphet amerikai támadónk, aki a sérülése előtt a liga egyik legponterősebb játékosa volt, és visszatérése mentálisan is sokat tehet hozzá a mieink egységéhez. Már csak azért is, mert a két csapat októberi Újpesten lejátszott meccsén Sam kiválóan hokizott, rögtön a második percben gólt is ütött a végül 6:2-es hazai sikerrel zárult találkozón.

 

"Kőkemény meccsre számítok, mert az ellenfél az elmúlt időszakban elég jó formában van - nyilatkozta a rangadó előtt az utehoki.hu-nak alkapitányunk, Pokornyi Dávid. - Már közeledik az alapszakasz vége, jön a középszakasz, el kell kezdeni hasonlóan játszani, ahogy a playoffban fogunk, ez a meccs jó ráhangolódás lesz a rájátszásra."

 

Ráadásul a 18.00-kor kezdődő UTE-Sportklub Csíkszereda mérkőzés győztese nagy lépést tesz a tabella élcsapatai felé. A meccsre jegyeket online az Eventim felületén, személyesen pedig a találkozó előtt a Megyeri úti jegypénztárban lehet vásárolni.

 

Az összecsapást az Erste Liga TV közvetíti élőben.

 

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41