Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

A SZOKÁSOSNÁL IS NAGYOBB A TÉT

Felnőtt 2021-12-04

A szombati UTE-FTC derbin nemcsak presztizskérdés a győzelem, hiszen egy esetleges sikerrel a jelenlegi előnyünk a harmadik helyezet zöld-fehérekkel szemben már egész tetemes lehet.

 

Aki látott már az életében Újpest-Ferencváros mérkőzést bármilyen sportágban, annak nem kell bemutatni a párharc jelentőségét. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy az újpesti ultrák, vagyis a labdarúgócsapat szervezett szurkolói csoportjai is bejelentették, hogy ott lesznek a lelátón szombaton 18.30-tól.

 

Ezek után könnyű belátni, hogy játékosok motivációja adott, így újabb parázs hangulatú mérkőzésre számíthat, aki kilátogat a derbire.

 

A két csapat jelenlegi formájáról kár hosszan beszélni, hiszen a mieink is, és a zöldek is dobogón állnak a tabellán, ráadásul Virág Csaba és Fodor Szabolcs együttesei az elmúlt hetekben végig jó formában játszottak. 

 

“Fontos, hogy megtaláljuk a játékunkban az egyensúlyt. - mondta Virág Csaba. - A győzni akarás nem szabad, hogy a fegyelemezett játék rovására menjen. Ugyanarra a küzdőszellemre van szükségünk, ami az elmúlt időszakban jellemezte a csapatot, csak azt kell csinálnunk, amiben jók vagyunk.” - nyilatkozta Virág Csaba.

 

Az újpestiek edzője hozzátette, hogy nagyon számítanak a mérkőzésen a lelátóról érkező támogatásra. Támadónk, Just Kyle pedig arról beszélt, plusz motivációt jelent a lila-fehéreknek, hogy a Magyar Kupát fel kellett adniuk, mert a sérülések és a betegségek miatt nem tudtak kiállni az FTC-Telekom elleni visszavágóra. 

 

“Van egy kis teher azok után rajtunk, ahogy a Magyar Kupa alakult, kissé frusztráltak is vagyunk emiatt, úgyhogy bizonyítani akarunk. - mondta a kanadai csatár. - Készen állunk arra, hogy egy rájátszás-hangulatú mérkőzést játszunk. Gyorsan, fizikálisan fogunk hokizni. Az öltözőben jó a hangulat, a csapat tele van pozitív energiákkal, úgy érezzük, hogy akárkit le tudunk győzni.” - tette hozzá Just Kyle.

 

A Ferencváros egy Brassó elleni könnyed 5:1-el, az Újpest pedig a tavalyi Erste Liga győztessel, a Csíkszeredával szemben aratott 3:2-es sikerrel hangolt a derbire.

 

A mérkőzésre még mindig lehet jegyeket venni az Eventim oldalán. Várjuk minden szurkolónkat a Megyeri úti Jégcsarnokba!

 

#HAJRÁLILÁK

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2019. 09. 06. UTE - MAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41