Dátum: 2024 április 23. (kedd) | Béla

hírek

A TABELLA ÉLÉRE UGROTT AZ ÚJPEST

Felnőtt 2021-10-10

A DEAC sem tudott pontot szerezni a Megyeri úton, az UTE 4:0-ra győzött, ezzel a mieink tovább építik győzelmi sorozatukat. A csapat hazai pályán negyedszer nyert, sikerével vasárnap délután az élre állt az Erste Liga tabelláján. 

 

Az első harmadban aktívabban játszott a vendégcsapat, a DEAC többet lőtt a kapura, az UTE pedig kétszer is emberhátrányba került, de ezúttal is mindkettőt kivédekezte. Az utolsó percben mindkét kapu veszélyben volt, először Benk András harcolt ki magának egy hatalmas helyzetet, és csak centikkel helyezett mellé. Aztán a játékrész utolsó másodperceiben debreceni részről Spirko lőtt hatalmas luftot egy végletekig kijátszott helyzet végén, így maradt a 0:0

 

A második harmadban fordult a kocka, a hazai csapat vált aktívabbá, a 24. percben a vezetést is megszerezték a mieink, amikor a 18 éves Simon Péter passza után Balogh Bence szerezte meg első újpesti gólját az Erste Ligában, 1:0.

 

A DEAC nem igazán került közel az egyenlítéshez, helyette az Újpest növelte az előnyét, Jago lőtte rá a korongot messziről, Benk beleért, Antek kapusról kipattant, érkezett azonban Jack Suter, és megszerezte a harmadik gólját a szezonban, és az Erste Ligában, 2:0.

 

A második 20 percben már nem született újabb gól, a záró harmadot azonban “fénysebességgel" kezdte az UTE, az első két percben két gólt szerzett a csapat, a 41. percben Coatta volt eredményes, 3:0. Majd 45 másodperccel később Németh Attila talált be Benk passza után, csapatkapitányunk ezzel már a második asszisztját szerezte meg a mérkőzésen, 4:0.

 

A harmad hátralevő részében hiába támadt többet a DEAC, gólt nem tudott szerezni, így Rajna Miklós a szezon második shootout-ját érte el. 

 

“Örülök neki, hogy jól sikerült a csapat védekezése, az, hogy nem kaptunk gólt, az tartást, valamilyen pluszt ad az egész csapatnak” - mondta a mérkőzés után az Újpest kapusa, Rajna Miklós, aki két héttel ezelőtt a Ligában a hét játékosa lett. 

 

Kecskeméti Áron, másodedző (DEAC)

 

“Gratulálok az Újpestnek, szép győzelmet aratott. Remek kapusteljesítménnyel néztünk ma szembe, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy elég sok jó helyzetet alakítottunk ki, kezd frusztráló lenni, hogy a lehetőségeink megvannak, de nem tudjuk őket belőni, ez már az FTC elleni mérkőzésen is így volt. Ráadásul hátul olyan hibákat vétünk, amelyek nem biztos, hogy megengedhetőek. Szerdán reggel már indulunk Erdélybe, ha most elkezdünk búslakodni a két gyengébb meccsünkön, akkor csak magunknak ártunk. Ki kell elemzi, hogy miben tudunk fejlődni taktikailag és egyénileg, és felkészülni a túrára, hiszen három elképesztően erős csapat vár ránk. Ismerve az együttes karakterét, mint egy jó család, összefogunk, és vissza fogunk jönni ebből is.”

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Nincs titok, igazából minden sikerünk a munkának köszönhető, illetve annak, hogy próbálunk fejlődni meccsről meccsre, sőt akár meccsen belül is. Ahogy ma javult a játékunk harmadról harmadra, cseréről cserére, az szerintem másoknak is szembetűnő volt. A második harmad végén a fejekben rendet kellett rakni, mert nagyon hosszú cseréink voltak, és kicsit elvitt minket a hév. De a harmadik játékrészt ahogy kezdtük, az már jó példa volt arra, hogyan szeretnénk mi minden mérkőzést és harmadot kezdeni. Kimondottan színvonalas meccs volt, köszönjük a szurkolást, és hogy ilyen sokan eljöttek, nagyon jó kezdeményezés a szövetség és az Erste Liga részéről az ilyen matiné jellegű mérkőzés."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.12. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41