Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

A TAVALYI MK-GYŐZTES ELLEN INDÍTUNK

Felnőtt 2023-09-29

Az Erste Liga 2023/24-es kiírását Kangyal Balázs csapata, a Budapest Jégkorong Akadémia HC ellen kezdi meg jelentősen átalakult csapatunk. Az előző bajnokságban nem volt szerencsénk a BJAHC-val, négy meccsen összesen egy pontot szereztünk ellenünk, az előszezonban elért eredmények alapján azonban jó előjelekkel várjuk a találkozót.

 

Pénteken este a lovak közé csapunk, 18.40-től a Külső-Szilágyi úti Vasas Jégcentrumban játssza az Újpest első meccsét az idényben. 

 

Az Erste Liga szezonnyitó sajtótájékoztatóján kedden elhangzott, hogy a pontvadászat erősődő csapatokkal és több újdonsággal indul.

 

A legfontosabb újítás maga a lebonyolítás, ugyanis az alapszakasz az eddigieknél hosszabb lesz. A két oda-vissza kör, vagyis 36 forduló után a csapatokat a helyezések alapján két csoportra osztják, ahol még egyszer játszanak a csoportbeli ellenfelekkel hazai pályán és idegenben. Ez további nyolc mérkőzést jelent, ami szintén az alapszakasz része, az alapszakasz így 44 fordulóból áll.

A rájátszás-kvalifikáció megszűnik, vagyis az utolsó két helyezettnek véget ér az idény az alapszakasz befejeztével. Újdonság az is, hogy a negyeddöntő párosítása nem választás alapján alakul ki, hanem a helyezések szerint: az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel, a harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel játszik a továbbjutásért.

Az UTE csapatának élén tétmeccsen debütálhat pénteken este a BJAHC ellen a lila-fehérek új szakmai stábja, vagyis finn vezetőedzőnk Markus Juurikkala és segítője, Kovács Viktor. Az első mérkőzésre máris egy nagy falat jutott az Újpestnek, hiszen a tavalyi Magyar Kupa- és alapszakaszgyőztessel játszunk.

Az Budapest Jégkorong Akadémia HC keretében nem történt jelentős változás a nyáron, így a mieink számára jó erőmérő lehet a szezonnyitó. 

Ha a jelenlegi formát nézzük, akkor a lilák várhatják kedvezőbb előjelekkel a találkozót, hiszen az összes edzőmeccsüket megnyerték, míg a BJAHC minden felkészülési mérkőzését elvesztette, és múlt szombaton 4:0-ra kikapott a Szuperkupadöntőben az FTC-től, de az előszezon eredményeiből messzemenő következtetéseket levonni nem lehet.

"Mindenki erre a napra várt, és ezért edzett egész nyáron, most végre elindul a szezon - mondta védőnk, Tornyai Gábor az utehoki.hu-nak. - Úgy érzem, jó úton haladunk, elértünk oda, ahova akartunk a kezdésre. A nyár folyamán eléggé átalakult a csapat, vannak új igazolások, jöttek új légiósok is, de úgy érzem, hogy jól összeállt az együttes, remek a hangulat az öltözőben, reméljük ez a pályán is visszaköszön majd."

Tornyai Gábor hozzátette, hogy az UTE győzelemmel akarja kezdeni a szezont, de nyilvánvalóan a pályaválasztónak is ez a célja, így kiélezett csatára számít.

A mérkőzést az Erste Liga TV élőben közvetíti.

#hajrálilák

Fotó: Vörös Dávid

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.11.21. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41