Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

A VÉGE DÖNTÖTT

Felnőtt 2022-10-07

A harmadik harmadra bedarálta a jobb formában játszó BJAHC az Újpestet, 5:1-re nyertek a vendégek. Az UTE csapatából hiányzott a szezon eddigi legponterősebb játékosa, Aleksandr Pereszunko, valamint Kiss Dániel és Kovács Sebestyén, talán ennek is "köszönhető", hogy a végére viszonylag simán kaptunk ki.

Az első harmadban nem zajlott túl izgalmas hoki a jégen, támadásban mindkét együttes visszafogottabban kezdett az újpesti rangadón. 

A zebrák a kiállításokat igazságosan osztogatták, kétszer került emberelőnybe mindkét csapat, de kapuralövésig alig-alig jutottak el. Sok mindent elárul, hogy a lila-fehéreknek összesen négy lövése találta el a BJAHC kapuját, de a vendégek is csak tizenegyszer próbálkoztak ebben a harmadban.

A második 20 perc elején hasonlóan játszottak a csapatok, aztán a harmad derekán felélénkült Kangyal Balázs csapata, egyre többször jutottak el Rajna Miklós kapujáig. A 36. percben egy kontra után kettő az egyben támadhattak, és Ilja Culigin passzából Szabó Bence betalált. (0:1)

Maradtak támadásban az akadémisták, egy gólhelyzetük még kimaradt, de a 38. percben a finn Uimonen messziről tűzelve szerzett hatalmas gólt. (0:2)

Szerencsére az újpest finn támadójának, Toni Henttonennek köszönhetően a mieink gyorsan szépítettek még a 38. percben, egy vendég védelmi hiba után. (1:2)

Az utolsó harmadban, az 50. percben büntetőhöz jutott a BJAHC, de az amerikai McCormick ekkor még nem tudott kifogni Rajnán, aki magabiztosan hárított.

Két perccel később újabb finn találattal növelte előnyét a vendégcsapat. A semleges harmadban Elo Eetu kapott egy szép kiugratást két hazai védő között honfitársától, Uimonentől, és szerzett nagy gólt. (1:3)

A vége előtt még McCormick (1:4) is betalált, az i-re a pontot pedig Eetu tette fel (1:5), így a meccs második felében nyújtott játékával a Budapest Jégkorong Akadémia HC csapata megérdemeltem nyert.

Kangyal Balázs, vezetőedző - BJAHC

"Az elején az Újpest többet korcsolyázott nálunk, az első harmadban gyorsak is voltak. Mindkét csapat rendesen felkészült, és kiváló kapusteljesítményeket láttunk. A helyzeteinket jobban értékesítettük, ha az egész hatvan percet nézem, akkor nagyon megérdemeltük, hogy miénk legyen a három pont."

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

"Nem volt ez egy ennyire rossz mérkőzés, nagyiramú volt, rengeteg hibával, és látszott, hogy mindkét csapat felkészült egymásból. Nálunk sok a hiányzó, de így is próbáltunk végig nagy tempóval játszani, a fiúk hozzáállására egy rossz szavam sem lehet. 2:1-nél többször meglőhettük volna a második gólunkat, ez nem sikerült, az ellenfél viszont sokkal jobban kihasználta a helyzeteit. Amíg ilyen egyéni hibákat csinálunk, addig nem lehetünk eredményesek."

Garát Péter Zsombor, BJAHC

"Mindkét csapat nagyon jól állt bele a meccsbe, örülök, hogy mi hoztuk azt a formát, ami a szezon kezdete óta jellemző ránk. Vannak kisebb nehézségek, de ezeken túl tudunk lenni, szerencsére most is ez történt. Az első negyven perc nagyon kiélezett volt, aztán sikerült olyan helyzetekből betalálni, amelyekkel végül simán nyertünk."

Pokornyi Dávid, UTE

"A mérkőzés feléig tudtuk tartani a lépést az ellenféllel, aztán fejben kissé szétestünk, ezért sajnos kikaptunk. Szerintem a különbség nem reális, ez a két csapat elég közel áll egymáshoz, de most nem tudtunk eléggé koncentrálni a végéig."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41