Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

A csapat erejét mutatta, hogy fel tudtunk állni

Felnőtt 2020-10-07

 

Az UTE szezonbeli első mérkőzésén Duschek Dávid állt a kapuban, az exhokiklubos Szécsi Patrik az első bekkpárba került, ott voltak a bő három és fél sorban azok a hokisok is, akikről úgy hírlett, tüneteket is mutattak a koronavírus-fertőzés során, míg a légiósok száma öt volt, a honosítottaké pedig Phil Kiss és Chris Bodo révén kettő. A brassóiaknál nem volt meglepetés, ugyanazzal a kontingenssel mentek csatába, amellyel eddigi két győztes találkozójukon, a vasak között Tőke Zoltán tette a dolgát. Viszonylag gyorsan kétgólos előnyt épített a Corona, a 6. percben a francia válogatott Olivier Dame-Malka, a 11.-ben a negyedik soros Andrei Vasile volt eredményes. Hogy a különbség, miként a játék képe terén, úgy az eredményben se legyen számottevő az első szünetben, arról Benk András csapatkapitány gondoskodott az utolsó percben, 1-2. A második felvonás harmada tájékán Bodó egyenlített, ám erre a 36. percben érkezett Gliga válasza, 2-3. Nem sokkal ezután akadt egy kis konfliktus Bodóval és Kovács Attilával az egyik, Dame-Malkával a másik oldalon, ezt a játékvezetők csak kisbüntetésekkel honorálták. Az utolsó felvonásban is egyenlőnek tűnő erők küzdöttek, a lilák persze többet próbálkoztak, érthető módon, de igyekezetük csak két kapuvasban öltött testet, gólban nem. A végén a kapuslehozatal arra volt jó, hogy Finucci beállítsa a 2-4-es végeredményt. Ezzel a Brassó 3 meccsből 3 győzelemnél tart, és átvette a vezetést az Erste Liga-tabellán.

Így látták a vezetőedzők az UTE–Brassó mérkőzést.

Virág Csaba, UTE: “Egy ilyen leállás után szükségünk van még némi időre, de bizakodásra ad okot, hogy már most sokkal jobban játszottunk, mint múlt pénteken, a Dunaújváros elleni felkészülési mérkőzésen. Kemény meccsen vagyunk túl, önmagában pozitív, hogy tudtuk tartani a lépést a Brassóval, de főleg a korongkihozatalunkon van mit javítani. A csapat erejét mutatja, hogy fel tudtunk állni 0-2 után, remélem, hogy gyorsan tovább tudunk fejlődni.”

Dave MacQueen, Brassó: “Sok lehetőséget kidolgoztunk a jégen, de sokat ki is hagytunk. 2-0 után ziccereket dolgoztunk ki, amik kimaradtak, ott lezárhattuk volna a meccset, azonban a második harmadban kicsit kiengedtek a lábak, így az Újpest vissza tudott jönni a mérkőzésbe. Örülök a győzelemnek, de van még mit tanulnia a csapatomnak.”

 

forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.12.30. UTE - FEHA19 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41