Dátum: 2021 március 8. (hétfő) | NŐNAP, Zoltán

hírek

A derbin debütálhat

Felnőtt 2020-11-15

Amerikai születésű támadóval erősít az Erste Ligában szereplő UTE felnőtt férfi jégkorongcsapata. Mario Lamoureux 32 éves, hazájában játszott többek között a Tri-City Storm együttesében, főiskolai éveit pedig az Észak-Dakotai Egyetem töltötte, ahol a hokicsapat kapitánya volt. A játékos, aki utoljára a németországi Drezda színeit képviselte, pénteken érkezett a családjával Magyarországra, vasárnap már az ősi rivális Ferencváros elleni derbin bizonyíthat.

Mi csábított Magyarországra?

Nagyon fontos, hogy minden viszontagság ellenére Magyarországon még zajlik a bajnokság, és beszélhetünk derbikről. Hálás vagyok, hogy itt folytathatom a karrierem. Izgatott vagyok a szezonnal kapcsolatban, az pedig, hogy éppen a Ferencváros ellen léphetek először jégre lila-fehérben, még különlegesebbé teheti a bemutatkozásomat. 

Miért az Újpest ajánlatát fogadtad el?

Látszik, hogy az UTE képes komoly célokért küzdeni, új csapattársaimmal együtt mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ezeket elérjük. Szerintem ebben a csapatban rengeteg a potenciál, fontos, hogy olyan helyen folytathatom a karrierem, ahol rengeteg a tehetséges játékos. Sok lehetőség közül választhattam, de én mindenképpen egy versenyképes együttest kerestem, és az is szem előtt tartottam, hogy a családom jó körülmények között élhessen. Budapest pedig egy nagyon izgalmas, és élhető város, amelyet nagyon szeretnénk minél jobban felfedezni. 

Milyen tapasztalatod van a derbihez hasonló nagy rangadókkal kapcsolatban?

Már sok olyan mérkőzésen vehettem részt, amelyen nagy riválisok csaptak össze, az ilyen találkozókon sok múlik a szurkolókon. Tudom, hogy a zártkapu miatt ez most egy más helyzet, de biztos vagyok benne, hogy a közvetítést nézve rengetegen drukkolnak majd nekünk. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy győztessen távozzuk az FTC otthonából.

Erste Liga tabella

https://www.jegkorongszovetseg.hu/ersteliga/tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41