Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

A két utolsó csatázik!

Felnőtt 2019-09-21

Hiába furcsa ezt kimondani, de a pénteki Erste Liga-játéknap után a GYHK és az UTE áll a táblázat 9. és 10. helyén.

Nem kezdődött könnyen a magyar bázisú nemzetközi bajnokság 2019/20-as szezonja a Gyergyói HK számára, hiszen rögtön a címvédő otthonában debütáltak, majd az alaposan megerősödött Dunaújváros otthonába látogattak, végül Debrecenben fejezték be első magyarországi túrájukat. Ezeken a meccseken nem termett pont az erdélyi csapat számára – noha nem tűntek gyengének vendéglátóikhoz képest –, ám a szurkolók okkal bizakodhattak abban, hogy első hazai találkozójukon megtörhet a szerencsétlen sorozat. A várakozások felemásan teljesültek, mert bár a győzelmet megszerezték, így is pontot veszítettek az újoncszezonjában még instabil Hokiklub Budapest ellen.

Így egyelőre meglepő módon az utolsó helyre szorultak, viszont szombaton komolyabbnak gondolt ellenfél érkezik hozzájuk, történetesen a táblázat utolsó előtti pozíciójából: az UTE. A lila-fehérek kerete meggyőző ugyan, ám ők is felemásan indultak. Egyrészt hazai pályán kikaptak a Gyergyó orra alá is borsot törő Hokiklubtól, viszont az FTC-Telekommal és a Csíkszeredai Sportklubbal szemben kiváló mérkőzéseken helytálltak, csakhogy alulmaradtak túlórában, így nekik is be kellett érniük eddig 2 ponttal.

Különleges rangadóra van tehát kilátás Gyergyószentmiklóson, ahol mindkét csapat számára életbevágó a győzelem. A felek rövid közös múltjának sajátossága, hogy tavaly az Újpestnek egyik vendégjátéka alkamából sem volt esélye pontot szerezni, másodjára még csak gólt sem, ez talán külön is motiválhatja Sikorcinékat. A lilák nehézségei közé tartozik ugyanakkor, hogy a két meccsre eltiltott Devin DiDiomete értelemszerűen nem utazott el az erdélyi túrára.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41