Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

ÁLOMRAJT UTÁN SIMA GYŐZELEM

Felnőtt 2022-09-29

Már az első harmadban négyszer mattolta a debreceni védelmet az UTE, a vendégek ezúttal a folytatásban sem tudták felvenni a versenye a lila-fehérekkel. Virág Csaba csapata 5:2-re nyert, és már a második hazai győzelmét szerezte meg a DEAC ellen.

 

A mérkőzés legelső percében, az idén már másodszor, vezetést szerzett az Újpest. A kezdő sípszót követően, a harmadik passz után Madácsi zúdított a kapura egy korongot, amit a 22 éves debreceni kapus, Gönczi Lajos éppen Balogh Bence elé ütött ki, aki kíméletlenül vágta fel a jobb felső sarokba. (1:0)

 

Rögtön az ellentámadásból majdnem egyenlített a DEAC, egy Sági, Molnár összjáték végén utóbbi lőhetett, de kapusunk, Rajna Miklós nagy bravúrral védett.

 

A második perc végén Kiss Patrikot állították ki két percre, emberelőnyben többször is került tiszta lövőhelyzetbe a Debrecen, de Rajna ismét kiválóan hárított. Az Újpest is helyzetbe került, majdnem meglett csapatunk első idei emberhátrányos gólja, de a kapuvas itt a vendégcsapatnak kedvezett. 

 

Több veszélyes debreceni akció után újra az Újpest szerzett gólt, az ellenfél térfelén bemutatott szép passzjáték végén Benk András továbbított Kiss Dániel elé, válogatott védőnk közelről talált be. (2:0)

 

Maradt támadásban az UTE, a DEAC megint a saját védekezőharmadában vesztett korongot, amit először Kiss Phil pörkölt rá, az újabb kipattanót pedig kanadai támadónk, Collin Shirley lőtte a kapuba, a 15. percben 3:0. A gól után kapust cserélt a Debrecen, a ketrec elé a válogatott Hetényi Zoltán állt be.

 

Aztán a 17. perc legelején először került emberelőnybe a hazai csapat, és ezt fél perc alatt ki is használtuk, vagyis a mieink két perc alatt a hajdúságiak első számú kapusát is "felavatták".

Kyle Just, Benk és Kovács Alex volt a korong útja, utóbbi a saját kipattanójából szerzett gólt. (4:0)

 

A második 20 percet is határozottabban kezdtük a Debrecennél, némi medő mezőnyfölény után meg is lett az Újpest játékkedvének eredménye. A 28. percben ismét jól tartotta a hazai csapat a korongot a támadóharmadban, majd Németh Attila passzából Kiss Dániel lőhetett takarásból, ráadásul korongja finoman még irányt is változtatott Kovács Alex korcsolyájának élén, így lett 5:0.

 

Aztán a félidő zárása előtt - szinte a semmiből - szépített a vendégcsapat. A DEAC első sora hozott össze egy gólt, egy hosszú támadás végén Spirko tálalt Jan Dalecky elé, akinek lövését majdnem hárította Rajna, végül a botja alatt a hálóba csorgott a korong. (5:1)

 

Az utolsó játékrész leginkább a számos kiállításról marad emlékezetes. Az 55. perctől másfél percen át kettős hátrányban is volt az UTE. A mieink hősiesen védekeztek, de hosszú időre beszorultunk a kapu elé, Spirko csak azelőtt talált be két másodperccel, mielőtt kiegészült volna teljes létszámra a csapat. (5:2)

 

Újabb gól már nem született, az Újpest megszerezte idei második győzelmét, ezzel felzárkózott a vezető boly mögé a tabellán, és a negyedik helyen áll. Folytatás vasárnap a Fehérvár vendégeként. 

 

Kecskeméti Áron, másodedző - DEAC

 

"Összeségében arra büszkék lehetünk, hogy karaktert mutatva nem engedtük el a mérkőzést, amikor 4:0 volt az Újpestnek, hanem csináltunk egy döntetlen második harmadot, és megnyertük az utolsót. Ettől függetlenül nem engedhetünk meg magunknak ilyen kezdést, mert ebből nem lehet jól kijönni. A kapuscsere után Zoli meccsben tartott minket, ez a tartás segített elől is. Kreatív játékot játszottunk a támadóharmadban, de nem nagyon volt szerencsénk ma, is kiválóan védett Rajna Miklós is. Szezon eleje van, le kell vonnunk a következtetést, hogy miben tudunk még fejlődni.”

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE 

 

“A támadóharmadban tényleg nagyon kreatív hokit játszik a Debrecen, de mi jó munkát végeztünk hátul is, nemcsak támadásban. Azt kértük a fiúktól, hogy három gól alatt tartsuk az ellenfelet, ha ez sikerül máskor is, akkor nyerhetünk több meccset. Egyetlen rossz szavam sem lehet a csapatra, gyors, kreatív hokit játszottunk, többször a kapuhoz szegeztük a DEAC-ot, megérdemelten nyertünk."

 

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.03. UTE_DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41