Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

ALSÓHÁZI RANGADÓ A DAB ELLEN

Felnőtt 2022-10-21

Pénteken este 18 órától a jelenleg kilencedik helyezett Dunaújváros csapatával játszik fontos mérkőzést a nyolcadik helyen álló UTE. Az Acélbikákkal az idei Erste Ligában először találkozunk.

 

Soron következő ellenfelünknek a székelyföldi csapatokkal szemben nagyon megy ebben a szezonban. Két rendes játékidőben elért győzelmet szereztek eddig, otthon legyőzték a Brassót, idegbenben pedig a Gyergyót múlták felül nagy meglepetésre. Ha hozzávesszük, hogy az erdélyi túrán a címvédő Csíkszereda is csak hosszabbításban tudta legyőzni a fiatal finn edző, Niko Eronen csapatát, akkor kiderül, hogy a tabellán elfoglalt helyezése ellenére a DAB komoly potenciállal rendelkező csapat.

 

Hasonló a helyzet Újpesten is, az együttes képességeit egyelőre nem tükrözi vissza az Erste Liga állása. A mieink hazai mutatója nem rossz, eddig a Megyeri úton legyőztük a Csíkszeredát, a Debrecent és a FEHA19-et is, viszont kétszer kikaptunk a BJAHC csapatától. Ráadásul idegenben ebben a kiírásban még a pontszerzés sem jött össze a liláknak.

 

"Néhány meccset elvesztettünk, amit nevezhetünk szerencsétlenségnek is, vagy talán belőlünk hiányzott valami - mondta 24 éves szlovák védőnk, Dusan Kmec. - Most viszont itt az idő, hogy visszatérjünk a saját játékunkhoz. A Dunaújváros sokat erősödött a nyáron, így jó csapat ellen játszunk majd. Nekünk meg kell mutatnunk, hogy mi mégjobb csapat vagyunk. A győzelem kulcsa szerintem ezúttal is a felelőségteljes védekezés lesz, valamint többet kell kapura lőnünk, ezeket rengeteget gyakoroljuk az edzésen."

 

A pénteken 18 órakor kezdődő UTE-DAB mérkőzés tétje, hogy melyik csapat maradhat lőtávolságon belül a jelenlegi élcsapatokhoz képest. A meccsre jegyeket a kezdés előtt a helyszínen, valamint online is lehet venni az eventim.hu oldalán.

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.09.12. HK Levice - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41