Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

ANCSIN JÁNOS ÚJRA LEÜL A PADRA

Felnőtt 2022-01-27

Új edzői párossal vívja következő Erste Liga mérkőzését az Újpest felnőtt férfi jégkorong csapata. Virág Csaba vezetőedző és Baróti Zsolt másodedző betegsége miatt ezúttal a Hajek Márk, Ancsin János-duó vezetheti az lila-fehéreket a Győr elleni mérkőzésen.

 

Tulajdonképpen a legjobbkor, a tíz napos bajnoki szünet alatt kapta el a koronavírus-járványnak a ki tudja hanyadik üteme az UTE jégkorongcsapatát. A betegségen január eleje óta sokan átestek, de szerencsére a legtöbben már bevethetők, így négy sorral utazunk Győrbe.

 

“Minket is utolért a kór, de szerencsére most már majdnem mindenki felépült, sajnos az edzőink még nem, de szerintem ez nem hátráltatta a munkánkat - mondta Benk András. - Megvolt a terv, mindenki tudta, hogy mit kell csinálnia, így jó hetet tudunk magunk mögött, keményen edzettek a srácok, készen állunk az előttünk álló meccsekre. Azt várom, hogy a Győr ellen rövid cserékkel, négy sorral pörgős meccset fogunk játszani, és nagyon remélem, hogy három ponttal térünk haza.” - tette hozzá a csapatkapitány.

 

“Az utóbbi hetekben sok gondunk volt, de most már egészen jól állunk. - mondta Ancsin János, az UTE jégkorongszakosztályának vezetője. - A betegségen most átesett játékosok jól érzik magukat, túl  vannak a negatív PCR-teszten, az EKG-n, a szívultrahangon és minden szükséges sportorvosi vizsgálaton. Ugyanakkor sajnos a két kapusunk, Rajna Miklós és Márkus Levente szerdán még pozitív tesztet produkált, rájuk, és a csapat két edzőjére nem számíthatunk a Győr elleni mérkőzésen.”

 

A Virág Csaba, Baróti Zsolt edzőpárost a csütörtök esti mérkőzésen vezetőedzőként Hajek Márk, a csapat videóedzője helyettesíti, akinek segítője a klublegenda, vagyis Ancsin János lesz.

 

“Hatalmas megtiszteltetés, hogy Ancsin János itt van mellettünk, nekem is ő a nevelőedzőm, tapasztalatával segít az edzések levezénylésében, és minden másban is. - mondta a szerdai edzés után Hajek Márk. - A Győr ellen én leszek a megbízott vezetőedző, de mindent megbeszélünk, egyezetünk Janival, és persze Csabáékkal is, és utána azt visszük a csapat elé. Nem idegen környezetbe érkeztem, már második éve vagyok az UTE videóedzője, ismerem a csapatot, a taktikát, és azt is, hogy milyenek szoktak lenni az edzések. Az elmúlt napokban is keményen dolgoztak a fiúk, úgyhogy készen állunk a mérkőzésre. 

 

Az UNI Győr HC-UTE Erste Liga meccs csütörtökön 19 órakor kezdődik Győrben, az összecsapást az Erste Liga TV ezúttal is élőben közvetíti. 

 

fotó: Vörös Dávid

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.03. UTE - DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41