Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

AZ ÉLEN TÖLTJÜK A SZÜNETET IS

Felnőtt 2023-11-05

Izgalmas és gólgazdag meccsen nyert az UTE 6:3-ra a DVTK vendégeként. Legponterősebb játékosaink közül betalált Sam Coatta és Taavi Tiala is, Kiss Patrik pedig ezúttal duplázott. Sikerének köszönhetően a tabella első helyén tölti a válogatott szünetet az Újpest, és listavezetőként fogadhatjuk az FTC-t november 14-én.

Egy emberelőnyben szerzett kapuvassal indított a hazai csapat Pokornyi Dávid kiállítása után, de szerencsénk volt, így nem került előnybe a Diósgyőr. A továbbiakban is a Jegesmedvék rohamoztak, de Rajna a helyén volt, többször bravúrral hárított. Hiába támadtak lelkesen a piros-fehérek, előnybe a mieink kerültek; a 18. percben Sam Coatta kapott egy korongot jó ütemben, és szokásához híven ezúttal is nagy gólt szerzett a hosszú felsőbe eleresztett lövés után. (0:1)

A második harmad elején is több támadást vezetett a hazai csapat, és kihagytak egy emberelőnyt is, ám egy szélvészgyors újpesti támadás után újra a lilák szereztek gólt: Tiala passzolt a bal oldalról Kovács Alexhez, aki egyből adta tovább Kiss Patriknak, ő pedig könnyedén lőtte be a 26. percben. (0:2)

A miskolciak a 32. percben szépítettek. Vervada indulhatott üresen a bal oldalon, kisodródott szögből lőtt, de lövése beakadt az egyébként kiválóan védő Rajna Miklós kapujába. (1:2)

Néhány perccel később egyenlíthetett volt a hazai csapat, de Skrabov helyzete fölépattant. A 39. percben ismét az UTE harmadik sora került főszerepbe, Kovács Alex - szólója után - Kiss Patrikhoz passzolt, aki magabiztosan szerezte meg második gólját. (1:3)

Közvetlenül az utolsó játékrész elején még nyílttá tudta tenni a mérkőzést a DVTK: Lövei passzolt az amerikai Barrow-hoz, aki kapásból lőtt. (2:3)

Még a záróharmad elején a miskolc kivédekezett két emberelőnyt, de öt az öt ellen ma jobbak voltak a mieink. A 49. percben Szabó Dániel tüzelt, de nem találta jól el a korongot, ami így éppen Miro-Pekka Saarelainen elé került, ő pedig az üres kapuba továbbította. (2:4)

Az 51. percben Saarelainennek volt egy újabb hatalmas ziccere, ami kimaradt, majd Kiss Patrik lövése csilingelt a vason. Viszont az 55. percben a hazai csapat kapott arra lehetőséget Tornyai Gábor kiállítása után, hogy zárkózzon, de nem éltek a lehetőséggel a Jegesmedvék. 

Az 57. percben a miskolciak időt kértek, majd levitték Voris kapust, de ez nem jött be, mert az 58. percben Tiala betalált az üres kapuba, ezzel eldöntve a találkozót. (2:5)

De még közel sem volt vége, mert az 59. percben az utóbbi időben egyre több gólt szerző Kiss Dániel is betalált Vorisnak. (2:6)

A hatodik újpesti gólra végül még jött egy DVTK-s válasz: a végeredményt az orosz Razumnyak állította be. (3:6)

Sikerével az UTE maradt a tabella élén, így listavezetőként fogadhatja november 14-én, kedden az FTC-t az Erste Liga első idei derbijén.

Steve Kasper, vezetőedző - DVTK Jegesmedvék

"Minden vereség csalódást keltő, de már sokadik alkalommal mondom, hogy nagyon sok fiatal játékost szerepeltetünk a csapatban, tehát minden meccs egy tanulási folyamat is nekünk. Néha pedig nem azt kapod, amit megérdemelsz. De ha ennyi lehetőséget alakítasz ki, mint ahogy mi tettük a mai meccsen, akkor azt ki kell használni és gólokat kell lőni. Mi nem használtuk ki a lehetőségeinket, sajnos ettől frusztráltak lettünk, és az ellenfél néhány lerohanása után már azt vehettük észre, hogy több gólos hátrányban vagyunk. Ez a mai meccs története."

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE 

"Szerintem ezúttal elég jól kihasználtuk a helyzeteinket. A közelmúltban ez nem ment jól, ma viszont hat gólt szereztünk, ami azt jelenti, hogy megtaláltuk az utat a gólszerzéshez. Ennek dacára a második harmadban kissé szenvedtünk, a DVTK nagy nyomást helyezett ránk. Nem támadtunk sokat, inkább túléltük ezt az időszakot, Rajna Miki pedig meccsben tartott minket. Az első harmad jó volt, a másodikban messze jártunk attól, ahogy játszani szeretnénk, de a harmadikban visszajöttünk, és nagyon boldogok vagyunk a három pont miatt."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.21. UTE - DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41