Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

AZ ELŐNY EZÚTTAL IS MEGVOLT

Felnőtt 2022-09-18

Hektikus, gólgazdag mérkőzést játszott egymással az FTC-Telekom és az Újpest. Hiába kerültünk az elején gyorsan két gólos előnybe, a végeredmény 5:3 lett a rendkívül küzdelmes derbin.

Álomszerűen kezdődött a derbi, csapatkapitányunk, Benk András Oleksandr Peresunko parádés passza után lőtt közelről a hazaiak kapujába, 0:1.

Ráadásul két perccel később egy hatalmas ferencvárosi védelmi hiba után már két góllal is vezetett csapatunk, Peresunko fülelt le egy rossz passzt, és vezethette rá a zöldek kapusára, Arany Gergelyre, aki tehetetlen volt, 0:2. 

A gól után az FTC edzője időt kért, és a negyedik percben rögtön szépített is csapata, Kulmala lövése kapusunk, Rajna Miklós előtt irányt váltott egy boton, így behullott a hálóba, 1:2.

A 8. percben már egyenlített is a Ferencváros, Nagy Gergő passza után ismét Kulmala lőtt gólt, 2:2.

Csapatunk emberelőnybe először a 12. percben került, de sajnos a vezetést mégsem a mieink szerezték meg, hanem a hazai csapat. Egy korongvesztés utáni ellentámadás végén a kanadai Law Brayden talált be, 3:2.

A második játékrészben már némileg nagyobb hangsúly került a csapatok védekezésére, az FTC ugyan eljutott a harmad elején egy kapuvasig, de az előnyét növelni csak a 30. percben tudta. Nagy Gergő és a finn Kestila csapta be a védelmünket, így már 4:2-re vezettek a hazaiak.

Aztán a 34. percben a mieink finn játékosa, Toni Henttonen is betalált. Az Újpest egy rossz hazai korongkihozatal után szerzett szép gólt, 4:3.

Az utolsó harmadban kapaszkodott az Újpest, de már nem mozgott elég frissen a csapat. A lefújás előtt Virág Csaba levitte Rajnát, a csapat az egyenlítésért harcolt, de az FTC betalált az üres kapuba, így a hazai csapat nyert 5:3-ra az idei első derbin.

Virág Csaba, vezetőedző - UTE 

 

„A Ferencvárossal játszottunk, amelyik egy nagyon jó csapat, bármikor vissza tud jönni egy mérkőzésbe ha kicsit több helyet és időt hagyunk nekik, ez pedig meg is történt sajnos. Ki-ki mérkőzés volt végig, megvoltak nekik és nekünk is a helyzeteink, az üres kapus gólt nem számítva eggyel többet lőttek hasonló helyzetekből, mint a mieink. Az biztosan nem fér bele, hogy emberelőnyből ne szerezzünk gólt, pláne az nem, hogy kapjunk, ezen dolgoznunk kell. Fair mérkőzés volt, az biztos, hogy ha itt nyerni szeretnénk, ahhoz extra teljesítmény kell, ez ma nem annyira valósult meg.”

 

Fodor Szabolcs, vezetőedző - FTC-Telekom

 

„Az elején az időkérésnél megnyugtattam a srácokat, hogy rengeteg idő van még hátra, és hogy jól néz ki a játék, de csináltunk két buta hibát, ami nem fér bele, ha ezt kivesszük, akkor rendben leszünk. Szerencsére megfogadták, és így is lett. Szokták mondani, hogy a jégkorong a hibák játéka, de ha valaki hibázik, a többiek ki tudják javítani. Ez akarva-akaratlanul benne van, ha valaki betartja, ami a feladata, de azon belül hibázik, ez természetes, pláne egy ilyen gyors sportágban. Az a nagy dolog, ha a többiek ezt ki tudják javítani, és most ki tudták, a szurkolóink segítségével, akik óriási pluszt adtak nekünk ma.”

 

#hajrálilák

fotó: Tumbász Hédi/FTC

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41