Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

AZ ELSŐ HARMADBAN DÖNTÖTT AZ UTE

Felnőtt 2022-03-02

4:2-es győzelemmel egyenlítettek a mieink a Debrecen elleni Erste Liga negyeddöntő második mérkőzésén. Az Újpest mind a négy gólját az első harmadban szerezte, és aztán hatékonyan tartotta az előnyét. 

 

Kimaradt helyzet a hazai oldalon, gyors gól a vendégektől, így indult az UTE-DEAC negyeddöntős párharc második mérkőzése, vagyis másfél perc után az első meccset megnyerő Debrecen szerzett vezetést, a Berta, Klóz, Molnár Dávid összjáték végén a magyar csatár talált be Rajna Miklós kapujába, 0:1.

 

Szerencsére alig egy perccel később egyenlített az Újpest, Csergő Hunor lőtt Hetényi kapujára, a kipattanót pedig kapásból lőve juttatta a hálóba Zsigmond Áron, 1:1.

 

A 10. percben Kovács Alex volt az, aki egy újabb kipattanóra lecsapva szerezte meg a vezetést a lila-fehérek, 2:1.

 

A 12. percben az első hazai gólhoz hasonlóan ismét az UTE negyedik sora volt eredményes, Robichaud passzolt Csergő Hunorhoz, aki takarásból lőtt nagy gólt, 3:1. Az újabb hazai gól után a Debrecen edzője, György József időt kért, hogy rendezze a sorokat.

 

Ennek ellenére az Újpest maradt lendületben, a 17. percben Kiss Patrik lövése Németh Attiláról pattant szerencsésen Hetényi kapujába, így már 4:1-re vezettek a mieink. 

 

Az elsőhöz képest a második harmadra visszavett a lendületből az Újpest, sokkal többet lőtt ebben a játékrészben kapura a Debrecen, de az offenzívát csak egyszer sikerült gólra váltania a vendégeknek, amikor a 32. percben emberelőnyben Spirko és Dalecky hozott össze egy gólt, 4:2. 

 

Az utolsó harmadban úgy tűnt, mintha már lélekben mindkét csapat a párharc következő, szombati meccsére készült volna. A DEAC többet lőtt kapura, de túl sok komoly helyzetet így sem dolgoztak ki a fekete-fehérek, így maradt az eredmény, a párharcban pedig egyenlített az Újpest 1:1-re.

 
Virág Csaba, vezetőedző (UTE)
 
“Sokkal nyugodtabban játszottunk mint tegnap, nem volt olyan görcsös akarás, így nem vétettünk annyi hibát. Szerettünk volna másként kezdeni, az első debreceni gól ehhez képest kicsit sokkolt bennünket, de utána nagyon jól szálltunk bele a mérkőzése, így összeségében az első harmad kiválóan sikerült. Kiemelném a negyedik sorunkat, sokat tettek ma hozzá a csapat játékához, és az eredményhez. Sajnáljuk, hogy nem tudtak többet játszani Robichaud sérülése miatt, mert megérdemelték volna a jégidőt. A második harmad végén egy kicsit beszorultunk, de próbáltunk a harmadikra sokkal fegyelmezettebben kijönni. Elégedettek vagyunk, örülök, hogy sikerült egyenlítenünk a szériában. Erik Robichaud valószínűleg agyrázkódást kapott, további kivizsgálások várnak rá, de remélem, hogy legalább annyian tudunk Debrecenbe utazni, ahányan ma hadra foghatóak voltak.”
 
György József, vezetőedző (DEAC)
 
“A első harmadban eldőlt ez a mérkőzés, elfelejtettünk kijönni az öltözőből. A második és harmadik játékrészben tudtuk azt a játékot játszani, amit tegnap, megvoltak a helyzeteink, de nem sikerült őket gólra váltani. Próbálkoztunk, de Rajna Miki megint szenzációsan védett. Az a szép ebben, hogy megyünk tovább, örülök, hogy 4:1 után vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.12.20. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41