Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

AZ ELSŐ NEGYEDDÖNTŐ HAZAI JÉGEN

Felnőtt 2024-03-12

Szoros, izgalmas, színvonalas mérkőzéseket hozott az UTE-GYHK párharc első két meccse a hétvégén Erdélyben. Az Erste Liga negyeddöntő kedden a Megyeri úton folytatódik, újabb vérbeli rájátszásmeccsre van kilátás.

 

Hiába volt szoros, és a független hokirajongók szemével rendkívül szórakoztató a Gyergyó és az Újpest első két meccse a rájátszásban, a lila-fehér fanatikusok mégsem lehetnek elégedettek, mert a száraz tény az, hogy 2:0-ás hátrányból folytatjuk a négy győzelemig tartó párharcot a Megyeri úton. 

 

Az első meccsen a szoros eredményhez nagyon kellett kapusunknak, az alapszakasz legjobb portásának, Rajna Miklósnak az extraklasszis teljesítménye, aki nem kevesebb mint 50 védést mutatott be múlt pénteken Gyergyószentmiklóson. Azon a mérkőzésen a rendes játékidő 1:1-es döntetlent hozott, a mieink csak egy emberhátrányos góllal kaptak ki a hirtelen halálban. A második meccs szombaton pedig azért volt szoros, mert az UTE kétszer is vezetéshez jutott, a végén mégis nyert egy góllal, 4:3-ra 60 perc játék után az Erste Liga címvédője. 

 

A párharc oly annyira kiegyenlített egyébként, hogy az egyik oldalon két mérkőzés alatt három pontig jutott Császár és Haaranen, viszont nálunk három játékos szerzett két egységet, méghozzá Kovács Alex, Tino Metsavanio és Janne Laakkonen.

 

A negyeddöntő első Megyeri úti mérkőzése kedden 18.00-kor kezdődik, jegyeket a meccs előtt a pénztárban, vagy online a szokásos felületen lehet vásárolni. Legyünk minél többen a helyszínen, mert csapatunknak óriási szüksége lesz a szurkolásra!

 

Aki nem tud személyesen jelen lenni, az ezúttal is az Erste Liga TV segítségével követheti az eseményeket élőben.

 

#hajrálilák

 

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.02.10. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41