Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

AZ ELSŐ NEM SIKERÜLT

Felnőtt 2022-03-01

Nehezen találta a rájátszás első mérkőzésén a DEAC hokijának ellenszerét az Újpest. A vendégek hosszabbításban szerzett góllal nyertek 3:2-re, a párharc holnap este folytatódhat a Megyeri úton. 

 

Rájátszáshoz méltó komoly körítéssel indult a mérkőzés, de a látványos bevonulás után a hazai csapat tűnt egy kissé megszeppentebbnek, míg a DEAC-on látszott, hogy a negyeddöntőbe jutásért vívott alsóházi kvalifikáció miatt jobban lendületben vannak.

 

Ennek megfelelően a fekete-fehérek az ötödik percben megszerezték a vezetést, Vokla lövését még védte Rajna Miklós, a kipattanót viszont Turcotte beütötte, 0:1.

 

A 16. percben ismét Turcotte volt eredményes, Klimek nem túl erős lövése lecsorgott Rajnáról, a kanadai így az üres kapuba ütve szerezte meg második gólját, 0:2.

 

A fordulás után a 27. percben szépített az Újpest, gyönyörű kombináció végén Sam Coatta passzolt Erik Robichaudhoz, aki a legjobbkor szerzett gólt, 1:2.

 

A 35. percben Kiss Dániel akasztása után büntetőhöz jutott a vendégcsapat, Turcotte vezethette rá Rajnára, aki már látszólag vert helyzetben volt, de a levegőbe feldobott lábbal, óriási bravúrral védte a büntetőt, így ebben a harmadban már nem változott az állás. 

 

Az újpesti egyenlítésre az 53. percig kellett várni, akkor Varga tette le a korongot Kiss Patriknak, aki a kékről tüzelt, lövésébe még beleért a kapu előtt Németh Attila, így már Hetényi kapus nem védhetett, 2:2.

 

A negyedik 20 percben a rájátszás szabályai szerint öt az öt ellen játszottak a csapatok. Több helyzet mindkét csapat előtt adódott, de a meccset végül a DEAC tudta megnyerni a 71. percben egy kontrából. 

Spirko átadásából Klimek volt eredményes, ezzel 3:2-re nyert a Debrecen a negyeddöntős párharc első mérkőzésén.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)
 
“A sebességgel és az akarással nem volt semmi gond, inkább a túlakarás volt szembetűnő. Sok technikai hibánk volt, és görcsösen kezdtünk, eltértünk a terveinktől, nem azt a játékot játszottuk, amit szoktunk. A Debrecen gyors gólt szerzett, majd egy szerencsés találattal növelte is az előnyét, így végig rohantunk az eredmény után. Miután rá voltunk kényszerülve a gólszerzésre, ezért többször átestünk támadásban, így megvoltak a lehetőségei a DEAC-nak is. Ennek ellenére megérdemelten jöttünk vissza a meccsbe, az egész mérkőzés és a hosszabbítás is ki-ki játékot hozott. Ilyen a playoff, remélem, hogy holnap nekünk áll majd a zászló.” 
 
György József, vezetőedző (DEAC)
 
“Éreztem, hogy a srácokban sok az energia, minden harmad után megdicsértem őket. Szerencsére bejött a két gól az első harmadban, utána pedig megvoltak a helyzeteink, tudtam, hogy még egy gól kell, egyenlített is az Újpest a hibáinkat kihasználva. Igazi playoff mérkőzés volt, bármelyik csapat behúzhatta volna a győzelmet, szerencsénk is volt bizonyos helyzetekben, ami nagyon fontos tényező egy ilyen meccs végkimenetelében.”  

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.10.10. UTE - DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41