Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

AZ ÖNBIZALMUNK LEHET A TÉT

Felnőtt 2023-01-20

Szinte már eldőlt, hogy az UTE az Erste Liga alapszakaszának végén a nyolcadik helyen zár, viszont az elmúlt hetek szoros vereségei után szüksége lenne a csapatnak egy önbizalomnövelő győzelemre. Pénteken este ezt a bajnokságban harmadik helyen álló DVTK ellen szerezhetjük meg, viszont a Jegesmedvék idén már háromszor verték az Újpestet, és ezúttal is nyerniük kell, ha be akarják biztosítani helyezésüket az alapszakasz végére.

 

Nem kezde jól a naptári évet az Újpest, ha szigorúan csak az Erste Liga januári eredményeit nézzük. A csapat először a DAB vendégeként kapott ki, majd hazai pályán a DEAC ellen maradt alul, és az erdélyi túrán is három vereséget szenvedett. De ha hozzátesszük, hogy az FTC-t sikerült kiverni a kupából, és Erdélyben mindhárom mérkőzésen versenyben voltunk a győzelemért, akkor látszik, hogy a helyzet közel sem annyira gyászos. 

 

Az már nagyjából látszik, hogy csapat az alapszakasz nyolcadik helyén kezdheti meg a rájátszás-kvalifikációt, a legjobb formát így akkora kell időzítenie Virág Csabáéknak. A DVTK elleni mérkőzés tétje, hogy a lila-fehérek visszaszerezzék az önbizalmukat, mert erre szükségük lesz a jövő hétvégi Magyar Kupa négyes döntőben, és a kvalifikációs párharcban is. 

 

A péntek esti mérkőzésen nem játszik a hetek óta sérült Kyle Just és Toni Henttonen sem, az erdélyi túrán kidőlő Németh Attilához hasonlóan, míg Kovács Sebestény és Sági Máté az universiadén szereplő magyar válogatott tagjaként van igazoltan távol. Az egyre jobb formában játszó Lászlóffy Botond szerint így is lehet esélyünk a piros-fehérek elleni győzelemre. 

 

"A DVTK egy nagyon gyors csapat, ha tudjuk lassítani őket, akkor meglehet ez a meccs - mondta 19 éves támadónk. - Mindenképpen ki kell használni ellenük a helyzeteinket, és megakadályozni a miskolci lehetőségeket. Szerintem az erdélyi túra alatt sok mindenben fejlődtünk, a kinti tapasztalatokat használva - és azok alapján - győzhetünk."

 

A túloldalt a Jegesmedvék számára még fontos a pontszerzés, ha meg akarják tartani harmadik helyezésüket a tabellán. Ha sikerül, akkor az még ellenfélválasztási opcióra jogosítja a Miskolcot a negyeddöntőben. 

 

Az UTE-DVTK Jegesmedvék mérkőzés pénteken 18.00-kor kezdődik a Megyeri úton, a meccsre jegyeket venni a pénztárban, illetve az Eventim felületén lehet.

 

#hajrálilák

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.31. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41