Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

AZ ÚJPESTRE AKAR KONCENTRÁLNI

Felnőtt 2021-11-15

Múlt héten jelentette be Benk András, hogy visszavonul a válogatottságtól. Csapatkapitányunk 165 alkalommal szerepelt címeres mezben, számtalan kiváló eredményt ért el 12 év alatt, de a következő időszakban már csak a klubsikerekre szeretne koncentrálni.

 

Milyen volt kívülről nézni a válogatott elmúlt hétvégi tornagyőzelmét?

 

Furcsa volt, de azért fejben már készültem az érzésre, és nagyon örültem neki, hogy a fiúk nyerni tudtak az itthoni felkészülési tornán. Az augusztusi olimpiai selejtezőn még ott voltam, hiszen benne volt a pakliban, hogy esetleg kijuthatunk Pekingbe, de ez nem sikerült. Az utóbbi hónapokban pedig arra jutottam, itt az idő, hogy most már csak a klubsikerekre koncentráljak. Klubszinten még szeretnék sokáig játszani.

 

Nehezen hozta meg a döntést, hogy visszavonul a válogatottól?

 

Ahogy elmondtam, nekem ez egy csodás utazás volt a válogatottal, kétszer feljutottam a csapattal, kétszer játszhattam A-csoportos világbajnokságon, vívhattam olimpiai selejtezőket, nem lehet hiányérzetem. Eljutottam oda, hogy szeretném elkerülni a sérüléseket, több időt akarok fordítani a regenerálódásra, nyaranta a klubszezonra való felkészülésre, ezért hoztam meg ezt a döntést.    

 

Hatodik éve hokizik az Újpestben, első-második sorban számítanak a játékára folyamatosan, csapatkapitány régóta, mondhatjuk, hogy megérkezés ez a klub Önnek?

 

Így van, ez egy nagyon jó kifejezés. Fiatalabb játékosként a Volánban a harmadik-negyedik sorban  játszottam, mert sok volt a rutinos magyar jégkorongozó, és a légiós is, ami nekem akkor kiváló tanuló időszak volt. Az Újpestben viszont módosult a szerepköröm, folyamatosan megkapom a bizalmat a kezdetek óta, bevetnek előnyben, hátrányban, hosszabbításban, jó érzés, hogy több pontot tudok így hozzátenni, megvan az állandó sikerélmény.

 

December közepéig tartó nagy menetelés előtt áll az Újpest, mit várhatunk a következő hetektől?

 

Az alapszakasz legnehezebb része következik az Erste Ligában, a Magyar Kupában is vár ránk két derbi, ilyen rövid idő alatt ennyi mérkőzést idén még nem játszottunk, ez lesz a szezon legsűrűbb része. Szerencsére »jól megterítettük az asztalt« az első válogatott szünetig, mindenki tudja, hogy mi a feladata, a csapat jól muzsikál. Egyelőre elkerülnek minket a sérülések, egyre többet tudunk négy sorral játszani, ami hosszú távon nagyon fontos lehet. Eddig sokszor elfogytunk a szezon végére, idén elég mély lehet a keretünk arra, hogy kitartsunk a rájátszásban is. 

 

Meddig tarthat a most öt meccses győzelmi széria?

 

Minél hosszabb szériát szeretnénk, mindent meg fogunk tenni, hogy ne legyenek vereségek, de mindig becsúszhat egy. Ami nagyon jó hír, hogy képesek vagyunk stabil teljesítményt nyújtani, nincsenek meg azok a hullámhegyek és hullámvölgyek, amelyek sokszor jellemzőek voltak az Újpestre, folyamatosan tudjuk hozni, amit elvárnak tőlünk a vezetők. 

 

A múlt héten az UTE elköszönt a cseh Richard Nejezchlebtől, érkezik helyette másik légiós?

 

A vezetőség olyan játékost szeretne szerződtetni helyette, aki jobban beleillik a képbe. Szerintem nem sztárokra van szüksége ennek az Újpestnek, hanem jó katonák kellenek. Most eléggé ki vagyunk számolva, megvan a négy sorunk, ugyanakkor a szezon elején sok volt a sérült, akkor a helyettesítést nagyon jól megoldották a juniorjaink; Simon Petit például többször bedobtuk a mélyvízbe, és remekül helyt állt. Azonban minél közelebb vagyunk a rájátszáshoz, annál jobban kell, hogy meglegyen a pad mélysége, reméljük, hogy ponterős játékossal bővül a keret. 

 

Csapatunk a következő mérkőzését november 16-án, kedden 18 órától játssza hazai pályán a DVTK ellen. Szurkolóink továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehetnek jelen az összecsapáson, amelyre jegyeket kizárólag online lehet váltani a már jól megszokott felületen.

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.10. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41