Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

AZ UTE NYERTE A JÉGKORONG ÜNNEPÉT

Felnőtt 2022-01-02

A decemberi Megyeri úti győzelemhez hasonlóan, újabb parázs hangulatú meccsen nyert derbit az Újpest a Ferencváros ellen, ezzel 2020 karácsonya után ismét diadalmaskodtunk a Tüskecsarnokban. A teltház előtt lejátszott mérkőzést hosszabbításban nyerte meg csapatunk 3:2-re, Nemes Benjamin góljával. 

 

Kicsit élénkebben kezdte a 2022-es év első Erste Liga meccsét az FTC-Telekom csapata, mezőnyfölényét az első harmad derekán váltotta gólra a hazai csapat, amikor egy emberelőny lejártának pillanatában Nagy Gergő ütötte be a Rajna Miklósról kipattanó korongot, 1:0.

 

Aztán az első harmad második felében egyre veszélyesebben játszott az Újpest, Coatta kipattanó lövéséből Kovács Alex szerzett gólt, 1:1. Fiatal játékosunk idén már másodszor talált be az FTC-nek. 

 

A második 20 perc elején kicsit visszavettek a csapatok, gyors mezőnyjáték zajlott zömmel a semleges harmadban, aztán a 32. percben egy újabb emberelőnyt értékesített az Újpest, Kiss Patrik a rövid sarokba zúdította a Ferencváros kapusáról kipattanó korongot, 1:2.

 

A harmad végéig volt komoly gólszerzésre lehetősége mindkét csapatnak, de nem született újabb gól, a mérkőzés kiegyenlítettségére jellemző, hogy az utolsó játékrész előtt 29:25 volt a kapurálövések száma. 

 

Az utolsó harmad elején az Újpest egy kontrából veszélyeztettet, Coatta lövését Arany, az FTC kapusa védeni tudta. Aztán a hazai csapat az 52. percben egyenlített, egy verekedés utáni négy a négyben, ezzel lett 2:2.

 

Hét perccel a rendes játékidő vége előtt nagyon úgy nézett ki, hogy Kovács Alex bejuttatta a korongot Arany mamutja alatt a gólvonalon túlra, de érvényes gólt nem ítéltek a játékvezetők, így a rendes játékidőben döntetlen lett a rangadó vége.

 

A hosszabbítást és ezzel a Vigh Balázs Vándorkupát pedig végül a mieink nyerték a 63. percben, meddő FTC fölény után Nemes Benjamin fejezte be góllal a három a három elleni játékot. A kontra az újpesti kaputól a gólszerzőtől indult, aki Stadellel játszott össze, és be is lőtte a korongot Arany kapujába. Ezzel 3:2-re győzött az Újpest, vagyis csapatunk már a második derbit nyerte meg hosszabbításban ebben a kiírásban, és felzárkózott az Erste Ligát vezető FTC és a Csíkszereda mögött a pontvadászatban.

 

Fodor Szabolcs, vezetőedző (FTC-Telekom)

 

Azon múlt, hogy rengeteg kiállítást kaptunk. Egy ilyen mérkőzés eléggé felfokozott hangulatú, az érzelmek nagyon magasban vannak, és ezt kontrollálni kell. Egy ilyen derbin ez nehéz. Öt az ötben jobbak voltunk, ezt szerintem mindenki látta, aki nézte a meccset. Ha jól számoltam össze, akkor 37 percet voltunk mi hátrányban, ők 15-öt. Játszottunk mindenféle felállásában, nekünk összesen két emberelőnyünk volt. Hogy mi ennyivel szabálytalanabbak vagyunk-e, azt nem tudom a kispadról megmondani, ezt higgadtan kell értékelni, de az biztos, hogy többet volt emberelőnyben az Újpest.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

Elképesztő atmoszféra volt, úgyhogy le a kalappal mindenki előtt, nagyon jó volt úgy játszani, hogy ennyien kijöttek. Igen, ez kicsit több, mint egy győzelem, ezért nagyon örülünk neki, főleg úgy, hogy ezzel most a Vándorkupát is hazavisszük. A második harmadban annyiban tudtunk váltani, hogy fegyelmezettebben kezdtünk el játszani, mint a Ferencváros, és ezáltal több emberelőnyünk volt. Ott talán, ha meglépünk egynél több góllal, akkor könnyebb lehetett volna a vége. A harmadik harmadban nagyon magunkra húztuk a FTC-t, és ők ezt kihasználták. 2-2 után újra a saját arcunkat mutattuk, utána már kifejezetten élvezetes volt a mérkőzés számunkra.

 

fotó: Jani Martin/UTE

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.12.04. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41