Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

AZ UTOLSÓ MECCS TÉTJE IS KOMOLY

Felnőtt 2024-03-05

Az Erste Liga-alapszakasz zárómeccsén sem unatkozhatnak az újpesti drukkerek. Csapatunk kedden este Káposztásmegyeren játszik a BJAHC vendégeként, és a rendes játékidőben kell ahhoz nyernie, hogy ötödik legyen. Ha ez sikerül, akkor a rájátszás első körében éppen a BJAHC lesz az ellenfelünk.

 

Pikáns meccsel zárul az alapszakasz, annak is a kigyóelv szerint lebonyolított második része. Az UTE kerületen belül vendégeskedik, idegenben játszik a BJA ellen. Keddi riválisunk már bebiztosította negyedik helyét az alapszakasz végén. A lilák elleni mérkőzés a BJA számára azért fontos, mert most dől el, hogy 700 kilométernyire, Csíkszeredába, vagy négy kilométerre, a Megyeri útra kell utazniuk a rájátszás  első körében.

 

Ha kedden a mieink nyernek rendes játékidőben, akkor mindhárom csapat; a BJAHC, a Sportklub Csíkszereda és az Újpest egyaránt 72 ponttal zárja az alapszakaszt. A három együttes egymás elleni eredménye ebben az esetben úgy alakulna, hogy a már fixen negyedik Budapesti Jégkorong Akadémia mögött az UTE lenne az ötödik és a Csíkszereda a hatodik az alapszakaszban. Miután a negyeddöntőben a negyedik az ötödikkel találkozik, ebben az esetben negyedik kerületi párharc alakul ki a legjobb négy közé kerülésért. Viszont ha ma a lila-fehérek nem gyűjtik be mindhárom pontot, akkor a BJA utazhat Csíkszeredába, a mieink pedig az alapszakaszban harmadik helyen végző Gyergyóval találkoznak az Erste Liga negyeddöntőjében. Érdekesség, hogy Székelyföldön is izgulhatnak, mert ha úgy alakul, hogy a Csíkszereda lesz a hatodik, akkor viszont már az Erste Liga negyeddöntőben összejön a székely derbi, vagyis a GYHK-Sportklub párharc.

 

A két újpesti csapat öt napja játszott egymás ellen utoljára, akkor a Megyeri úton nyert a BJAHC 7:2-re. Az eredmény alapján ugyan nem látszik, de a múlt csütörtöki mérkőzés nagy részén nem játszott alárendelt szerepet az UTE kerületi riválása ellen.

 

A 2023/24-es Erste Liga teljes alapszakasza a BJAHC-UTE mérkőzéssel zárul, amely 18.40-kor kezdődik Káposztásmegyeren. A meccset az Erste Liga TV élőben közvetíti.

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.14. Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41