Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

AZ UTOLSÓ NAGY FALAT

Felnőtt 2022-01-31

Az Újpestnek már csak négy hazai meccse van hátra az Erste Liga alapszakaszából, közülük valószínűleg messze a legnehezebb a hétfő esti lesz a Gyergyói HK csapata ellen. Ahhoz, hogy a rájátszást igazán kedvező pozícióból kezdhessük meg, nagy lépés lenne az erdélyiek legyőzése. 

 

A következő három hétben négy meccset játszik az UTE a Megyeri úton, sorozatban a Gyergyót, a DEAC-ot, a Titánokat, és a Győrt fogadhatjuk. Csapatunk hetek óta magabiztosan tartja pozícióját a tabella dobogóján, és a saját kezében van a sorsa. Ugyanis ha a hátralevő összes mérkőzését megnyeri, akkor legrosszabb esetben sem végezhet a harmadik helynél hátrébb az alapszakaszban. 

 

Ha ez sikerül, akkor a legnehezebb ellenfelet a rájátszás első körében (amely jelen állás szerint Brassó) elkerülhetjük, és a legjobb négybe jutásért valószínűleg a DVTK, DEAC, MAC trió valamelyikével vívhat meg csapatunk. 

 

A jelenleg az Újpest mögött egy ponttal álló Gyergyó szintén kiváló pozícióban van ahhoz, hogy az alapszakaszban a dobogón végezzen, Szilassy Zoltán csapata ráadásul két meccsel kevesebbet játszott. Viszont a székelyföldiek sorsolása sokkal nehezebb, mint a miénk, mert az UTE mellett a Brassóval, a Csíkszeredával és a Ferencvárossal is játszanak még a playoff előtt.

 

Tehát Virág Csaba együttesére az FTC legyőzése után egy újabb dobogóért zajló ki-ki meccs vár hétfőn este, amelyet érdemes lesz a helyszínen végigszurkolni. 

 

A 18 órakor kezdődő összecsapásra az elmúlt napokban egy árnyalatnyival az Újpest hangolt jobban, a mieink büntetőkkel kaptak ki csütörtökön Győrben, szombaton viszont lélektanilag fontos győzelmet arattak teltház előtt a Ferencváros ellen. A Gyergyó ugyanakkor simán kikapott az FTC-Telekomtól, majd szombaton csak büntetőkkel tudta megverni a tabellán utolsó DAB-ot Dunaújvárosban. 

 

A mérleg az első három meccs alapján is az UTE felé billen, a lilák két mérkőzését megnyerve idén eddig hat pontot szereztek a Gyergyó ellen. 

 

A meccsre jegyeket vásárolni a szokásos felületen, az Eventim oldalán lehet. Várjuk minden szurkolónkat a Megyeri úti Jégcsarnokba!

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.26. UTE - Brasov című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41