Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

BEHÚZTUK A KERÜLETI RANGADÓT IS

Felnőtt 2024-01-07

Jó játékkal és a második harmadban egymás után szerzett három góllal szerezte meg a három pontot a csapatunk a BJAHC ellen. Ezzel kerületi riválisunkat két ponttal közelítettük meg, és erőtől duzzadva indulhatunk székelyföldi túrára.

Sam Coatta, Travis Ewanyk, Sági Máté és Julius Nyqvist nélkül, mégis nagyon impulzív, pörgős, bátor játékkal kezdett a hazai csapat, jobban mentek az újpesti lábak az első játékrészben, mint a túloldalon. Sokszor lőhettek kapura a lilák, de az is gyakran előfordult, hogy csak az utolsó pillanatban szedték le a korongot a vendégvédők a hazai támadók botjáról. 

Jellemző volt az első 20 percre az is, hogy nagyon keveset állt a játék, büntetni senkit sem kellett, így 27 perc alatt lepörgött a harmad. Az Újpest többet lőhetett kapura, de a BJAHC kapujában Farkas Roland egészen a 19. percig jól állta a sarat, akkor azonban egy végletekig kijátszott akció végén Laakkonen passzából Tino Metsavainio talált be közelről. (1:0)

Rögtön a második félidő első helyzetéből, szintén öt az öt ellen egyenlített a BJAHC, a fehérorosz Culigin talált be egy kontra után messziről. (1:1)

A 22. percben ismét előnybe került az Újpest, Tiala hagyta ott a pakkot a kapu előtt Kiss Patriknak, aki kisodródott, de erőből játszott vissza középre Kovács Alexhez, de korongja megpattant Farkason és a vonal mögé vágódott. (2:1)

A 28. percben újra a mieink szereztek gólt, Laskawy cselezett az akadémia ketrece előtt, látszólag szabálytalanul választották el a korongtól, de amíg a legtöbben a bírói ítéletre vártak, Kyle Just csapott le a játékszerre, átfűzte magát két védőn, majd fonákkal szerzett gólt. (3:1)

Az első kiállításra egészen a 36. percig kellett várni, akkor Culigint küldték le, majd az újpesti emberelőnyből hamarosan kettős előnyt lett, mert buktatás miatt Farkas kapust is leküldték kettő percre, ezt a lehetőséget pedig kihasználta az Újpest, a mieink a teljes támadóharmadot bejátszották, így került a korong Silfver elé, aki távolról lőhetett nagy gólt. (4:1)

Áthúzódó emberelőnnyel kezdtük az utolsó harmadot, amiből nem született újabb gól, aztán a harmad első fele arról szólt, hogy a lila-fehérek kifejezetten jól menedzselték három gólos előnyüket, mert a Budapest Jégkorong Akadémia nem tudott nagy helyzetet kidolgozni. 

Az utolsó tíz percet Schlekmann Márk és Laskawy Ferenc csetepatéja vezette fel, a BJAHC játékosa többször bottal ütött rá fiatal támadónkra, ezt a zebrák talán nem látták, viszont 17 éves kiválóságunk beleállt a bunyóba, amiben nem maradt alul, így 2+2 percre mindketten leültek. Az utolsó percben még megbüntették Galohát is, így hátrányban fejezte be a meccset a vendégcsapat, de az utolsó másodpercben egy újpesti hiba után így is betaláltak, Molnár Bálint korongja Rajna lába között csorgott be a vonal mögé (4:2).

A gól a lényegen azonban már nem változtatott, az UTE sorozatban a harmadik meccsén szerzett három pontot, így tartja jó formáját csapatunk a csütörtökön Brassóban kezdődő második erdélyi túra előtt.

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Jó energiákkal játszottunk ma, pedig ez volt a harmadik meccsünk a héten. Feljebb léptünk az előző mérkőzésekhez képest, egy technikás, gyors csapat ellen tudtunk győzni, pedig ők az idei szezonban mindig megnehezítették a dolgunkat. Nagyon boldogok vagyunk a megszerzett három ponttal."

Kangyal Balázs, vezetőedző - BJAHC

"Ma tulajdonképpen a játék minden szegmensében jobb volt az ellenfél, megérdemelten nyertek, többet korcsolyáztak, többet ütköztek, megnyerték a párharcokat, és 40 perc alatt eldöntötték a meccset, jár nekik a gratuláció. Ha pozitívumokat kell keresnem, akkor fontos, hogy az utolsó 20 percben ismét be tudtunk vetni egy 17 éves srácot, aki még nem szerepelt felnőtt mérkőzésen, ráadásul kapus, akiknek menedzselése kiemelt fontosságú. Az utolsó harmadban dolgoztunk keményen, nem adtuk fel, ennek eredménye, hogy sikerült emberhátrányban is gólt lőni."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41