Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

BENK: HÜLYÉT KAPOK, HOGY NEM LEHETEK OTT

Felnőtt 2021-01-27

Az UTE csapatkapitányának, Benk Andrásnak már egy hónapja sérült a bal lába, de a rehabilitációja jól halad, és úgy tervezi, hogy az alapszakasz végére újra bevethető lesz. A rendkívül rutinos válogatott támadó szerint az utóbbi hetek kissé rapszodikus teljesítménye, és a csapatot sújtó sérüléshullám ellenére holnap újra nyerhetnek a lila-fehérek az FTC elleni derbin, a csapat jelenlegi keretét pedig alkalmasnak tartja arra, hogy a rájátszásban is meneteljen.

“Egyre jobban vagyok - mondja a csapatkapitány. - Csütörtökön lesz négy hete, hogy megsérültem, alám fordult a térdem, a bal belső oldalszalag részleges szakadása volt a diagnózis. A rehabilitációt szinte azonnal megkezdtem, a héten már korcsolyáztam vele, szépen javul, de még kell pár nap, hogy elmúljon a fájdalom. Eredetileg úgy terveztem, hogy az erdélyi túrán már játszhatok, de azt sajnos előrébb hozták, így csak a válogatott szünet után, az alapszakasz végén fogok újra csatasorba állni.”

 

Hiába nyújtott tavaly év végén kiváló teljesítményt, de a sérülés előtt sem volt könnyű szezonja válogatott játékosunknak, csapata első idei Erste Liga mérkőzésén még játszott, majd koronavírus-fertőzést kapott, ami után újra kellett kezdenie az alapozást. 

 

“A sérülésem előtt 13 meccsen játszottam, a kilences győzelmi szériánk hatodik mérkőzésén estem ki. Nagyon nehéz, hogy négy hete csak nézem a meccseket, hülyét kapok attól is, hogy a holnapi derbin nem lehetek ott a jégen a fiúkkal. Nekem idén eddig nem a meccsekből jutott sok, hanem az edzésekből, amelyek időnként már a könyökömön jönnek ki.” 

 

A legfrissebb hírek szerint az FTC elleni csütörtöki derbin a hetek óta sérült Benk András és Kyle Just mellett Sikorcin Ladislav sem lesz bevethető, ennek ellenére a csapatkapitány lát arra az esélyt, hogy egy hónapon belül másodszor is legyőzzük az ősi riválist.

 

“Nem akarok mellébeszélni, nagy érvágás, hogy a csapat első sorából estek ki játékosok, a decemberi Ferencváros elleni győzelmünk óta eligazolt Lamoureux is, de ez egy lehetőség a bizonyításra a többieknek, például az új igazolásainknak. Úgy látom, hogy a szlovén srác, Jure Sotlar ügyes, technikás támadó, igazi “playmaker”, aki sok gólpasszt osztogathat ki, az amerikai Nathan Perkovics is kezdi érezni a jeget és a ligát, a Titánok ellen már pontokat tudott szerezni, magas, erős játékos, akitől tartani fognak az ellenfelek. A serülések miatt az FTC ellen most biztosan három sorral fogunk játszani, de a szezon során ilyen előjelek után is többször sikerült meglepnünk olyan nálunk jobbnak tartott csapatokat, amelyek teljes négy sorral álltak fel. Próbáltam feltüzelni a srácokat, már isszák a vért, és harapni fognak a zöld-fehérek elleni parázs hangulatú meccsen.”

 

A csapat jó sorozata miatt két hete a gyergyóiak vezetőedzője, Szilassy Zoltán már egyenesen bajnokesélyesnek nevezte az UTE gárdáját, ugyanakkor Benk szerint a liláknak egyelőre az alapszakasz jó befejezésére kell koncentrálniuk.

 

“Zoli mindig szépen beszél rólunk, hiszen hosszú ideig dolgozott a Megyeri úton. Azt én is érzem, hogy ott lehetünk a végén a legjobbak között, de ahhoz az kell, hogy felgyógyuljanak a sérültjeink, mert a rájátszásban két és fél sorral nagyon nehéz bármit is elérni. Én öt éve játszom az Újpestben, ezalatt rengeteget erősödött az Erste Liga, négy-öt csapat áll úgy, hogy harcba szállhat az első helyért, sőt a legjobb nyolc között is bárki megverhet bárkit. Biztos nagyon kiélezett párharcok lesznek a playoffban, nekünk egyelőre arra kell koncentrálnunk, hogy minél jobb pozícióban zárjuk az alapszakaszt, mert egyáltalán nem mindegy, hogy hol, és ki ellen kezdjük a rájátszást. Az biztos, hogy a tavalyi évhez hasonlóan szeretnénk ott lenni az elődöntőben, és a döntőben."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41