Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

BENK ANDRÁS NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN AZ UTE

Felnőtt 2022-06-25

KAPITÁNYUNK, Benk András is aláírt a következő szezonra. A nemsokára 35 éves rutinos támadó a hetedik idényét kezdi ősszel a liláknál, és a hatodikat újpesti csapatkapitányként.

 

Nem zárt könnyű évet Benk András, az előző Erste Liga kiírásban több sérülés is súlytotta, de így is sok olyan mérkőzés volt, amikor valódi vezéregyéniségkén húzta a csapatot magával.

 

"Szerencsétlen szezonom volt, sok sérülés hátráltatott, volt orrtörésem, kéztörésem, ilyenek, remélem, hogy ez jövőre nem így lesz, minden mérkőzésen viselhetem a C-betűt, és vezethetem a brigádot, ahogy egy kapitánynak kell." - mondta az utehoki.hu-nak Benk András. 

 

Gólerős támadónk az előző szezonban mindössze 25 bajnoki mérkőzésen játszhatott, ezalatt szerzett hét gólt, adott tíz gólpasszt, bekerült a csapat legeredményesebb pontszerzői közé, nem csoda, hogy marasztalták a Megyeri úton.

 

"Nagyon örülök, hogy sikerült hosszabbítanom Újpesten. Megmondom őszintén, nem is kacsingattam másfele, én már itt vagyok otthon. Jól érzem magam, egy fiatalos, jó brigád jött össze az előző évben is. Bízom benne, hogy az idei, kicsit átalakított csapat még jobban fog tudni szerepelni, leginkább a végjátékban, a tavalyi szezon után ugyanis mindannyiunkban maradt hiányérzet. Gyönyörű alapszakaszt hoztunk össze, de az mit sem ér, ha a rájátszásban nem tudunk valami komolyabbat alakítani a jégen. A playoffban nagy szerepe van a rutinnak, az egy teljesen más jégkorong, arra kell koncentrálnunk, hogy téthelyzetben is jó csapatként játszunk."

 

Csapatkapitányunk arról is beszélt, hogy a szurkolóknak csak köszönettel tartoznak. 

 

"Jó volt látni, hogy a covidos év után sokan kijöttek, az ultrák is többször tiszteletüket tették, olyankor majdnem teltház volt a jégcsarnokban. Nagyon köszönjük a buzdítást, remélem, hogy a hazai mérkőzéseinken továbbra is kiváló lesz a hangulat."

 

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.21. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41