Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

BIZAKODÓ AZ ELSŐ JÉG UTÁN

Felnőtt 2021-08-06

A szerdai első jeges edzés végén felnőtt jégkorongcsapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk. Virág Csaba elmondta, hogy Újpesten szinte teljesen új csapat épül. A felkészülés célja, hogy a következő szezonra gyors és egyszerű hokit játszó, a végsőkig küzdeni tudó együttest alakítson ki az edző stáb. 

 

Mint vezetőedző, mit látsz az első jég után?

 

Nyilvánvaló, hogy az első edzésből messzemenő következtetéseket nem tudunk levonni. Ez a hét arról fog szólni, hogy mindenki megszokja az új szerelést, jövő héttől edzőtáborozni fogunk, ott már úgymond a bajnoki felkészülés lényegi rész zajlik majd.

 

Ha a tavalyi csapatot összehasonlítjuk az ideivel, mi lesz a különbség, milyen típusú hokira számítsunk?

 

Nagyon nehéz megmondani, hogy mi várható az idei szezonban, hiszen még azt sem tudjuk, hogy milyen csapatokkal fog elindulni pontosan az idény. Nálunk sok volt a távozó, a keret fele kicserélődött, így szinte teljesen új csapatot kell építenünk. Időbe fog telni, míg megtaláljuk mindenkinek a helyét az együttesben, több fiatal játékosnak bizalmat szeretnénk adni, hiszen hatalmas potenciál rejlik bennük.

Idáig is a gyors, egyszerű, és nagy küzdőszellemű csapat kialakítását preferáltuk, ezekkel a tényezőkkel azt gondolom nem lesz probléma.

 

Mit vársz a felkészülési mérkőzésektől?

 

Nyolc edzőmérkőzés vár ránk, ami több mint a megszokott, de pont a keretváltozás miatt nagy szükségünk van a meccsrutinra. Minél többször látjuk a fiúkat mérkőzés helyzetben, annál jobb képet kapunk róluk, így lehetőségünk nyílik a lehető legjobb összeállítással nekifutni a bajnoki rajtnak. Másfél hónap múlva biztosan okosabbak leszünk.

 

Lassan egy éve üresek a lelátók, mit üzennél a szurkolóknak?

 

Nagyon szeretnénk ha újra itt lennének velünk, és ha minden jól alakul, akkor ez nemsokára meg is fog történni. Elképesztő pluszt tudnak adni, valószínűleg nem is tudják, hogy mennyire fontosak. Nagyon hiányoztak tavaly, a kritikus pontokon ők tudnak igazán átlendíteni bennünket. A magyar jégkorongnak is hiánycikke volt tavaly a teltházas derbi, nagyon várjuk vissza a lila-fehér drukkereket a lelátókra. 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.12.28. Győr - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41