Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

BOMBAGÓLLAL HÁROM PONT

Felnőtt 2023-12-22

Nehéz, nagyon küzdelmes mérkőzésen múltuk felül a FEHA19 csapatát a karácsony előtti utolsó Erste Liga mérkőzésünkön. Kanadai támadónk, Kyle Just az 58. percben szerzett bombagóllal döntötte el a sokáig döntetlenszagú mérkőzést. 

Az első harmadban nem született gól, mindkét csapat óvatosan játszott, a FEHA19 talán nem volt játékban, mert bő két hete nem hokizott tétmeccsen, az Újpesten pedig az látszott, hogy a héten már a harmadik fontos meccsét vívja. A legnagyobb helyzet Kyle Just előtt adódott, akinek lövése az első 20 perc végén csilingelt egyet a kapuvason.

A vezetést a második harmad 28. percében Kovács Sebestyén szerezte meg a liláknak, miután Pokornyi szökött meg a jobb oldalon, és húzta rá a szélről, Kovács a kipattanóra csapott le közelről. (1:0)

A folytatásban először egy nagy fehérvári lehetőség akadt el Rajna Miklósban, majd következett egy UTE-előny, de nagy helyzetben Just a kapusba ment bele, így őt is kiállították. Az emberelőnyben adódott majdnem gólt szerzett a vendégcsapat, de kimaradt a helyzet, viszont Ewanyk kiállítása után már betalált a FEHA19 is, egy Rajna kapuja előtti tumultus után a 20 éves exújpesti Lászlóffy Botond kotorta be a korongot a vonal mögé. (1:1)

Az utolsó játékrészben agilisabban kezdett az UTE, de nagy helyzet először is így a FEHA19 előtt adódott, ám kapusunk ezúttal is a helyén volt. A 44. percben elcserélte magát az Újpest, de előnyben nem került igazán veszélyes helyzetbe az ellenfél, mert jól működött az emberhátrányos védekezése csapatunknak. A hajrát így is a kisvolán kezdte jobban két komoly ziccerrel, de ezek kimaradtak. Az 56. percben Justtal szemben szabálytalankodtak, Bogesic büntetésének végén pedig maga a sértett, Kyle Just lőtt egy hatalmas kapásgólt Silfver passzából. (2:1)

A maradék két és fél percben még próbálkozott volna a FEHA19 az egyenlítéssel, de újra emberhátrányba kerültek, így kevés esélyük maradt a gólszerzésre. A csatát az mieink nyerték 2:1-re, ezzel karácsonyra ismét fellépve az Erste Liga dobogójára. 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Fontos pontokat szereztünk ma, igazából minden pont nagyon sokat jelent. Jó meccs volt, erős ellenféllel játszottunk, komoly kihívást jelentett számunkra. Magas energiaszinttel tudtuk kezdeni a találkozót, ezt jó volt tapasztalni az előző mérkőzés után. Sok volt a kiállítás, és a lövéshatékonyság sem volt kiemelkedő, de a 2:1-re megnyert meccs után is három pontot adnak. Boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek!"

Anatolij Bogdanov, vezetőedző - FEHA19

"Az első harmad nagyon kemény volt számunkra, nem kezdtünk jól, nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen számos tényező miatt csak két nappal ezelőtt tudtunk újra együtt edzeni. A második játékrészben sokat javult a játékunk, így összességében az utolsó 40 percnyi hokival, ami igazi jégkorong volt, elégedett vagyok. Ma élesebb volt az Újpest, és ez döntött a pontok sorsáról, de annak örülhetünk, hogy sok fiatal kapott lehetőséget mindkét oldalon, jó reklám volt ez a magyar hokinak.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.17. UTE - FTC (MK) című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41