Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

BRASSÓBA IS PONTOKÉRT MEGYÜNK

Felnőtt 2023-10-21

Eddig rendkívül sikeres erdélyi túráját vasárnap délután Brassóban zárja csapatunk. Ellenfelünk a bivalyerős játékosokból álló Corona lesz, amelyik azonban nem hangolt igazán jól az Újpest elleni meccsre.

Pénteken már a harmadik idei vereségét szenvedte el Dave MacQueen együttese, hazai pályán a DVTK Jegesmedvéktől kaptak ki 5:1-re. A meccsen a miskolciak villámrajtot vettek, az első harmadban elhúztak négy góllal, aztán a Corona már csak rohant az eredmény után a feszült hangulatú, ökölpárbajokkal fűszerezett összecsapáson.

Következő ellenfelünk az idei szezonban a Jegesmedvék mellett kikapott a székesfehárvári fiókcsapat és az FTC vendégeként is, viszont a többi meccsüket megnyerték az erdélyiek, akik a tabella negyedik helyéről várják a folytatást. 

Az Újpest eddigi szezonjának krónikája a maga tökéletességében teljesen egyhangú. A mieink eddig hét mérkőzést nyertek zsinorban, a hét meccs alatt összesen egy pontot veszítettek, így 20 szerzett ponttal elsők a tabellán. Ez azt jelenti, hogy az UTE eddig begyűjthető pontok több mint 95 százalékát megszerezte, a lila-fehérek közel 40 éve nem produkáltak ilyen erős szezonkezdést a bajnokságban. 

Ami még egészen elképesztő, az kapusaink eddigi teljesítménye. Rajna Miklós 96,2 százalékos hatékonysággal védve a legjobb jelenleg a ligában. Az eddig két mérkőzést végigjátszó Sági Máté sem panaszkodhat, a fiatal hálóőr a kapura irányuló lövések 95,8 százalékát hatástalanította.

A mieink a védekezés mellett szerencsére a góllövéssel sem állnak hadilábon. Eddig 30 találatunk van, ami a második legtöbb a ligában, nálunk hatékonyabban csak a tabellán második helyen álló gyergyóiak céloztak, de ők már két meccsel többet játszottak, mint az Újpest. További erénye a Markus Juurikkala vezette csapatunknak, hogy minden sora kiegyensúlyozottan teljesít. Gólképesek a frissen igazolt, illetve visszatérő külföldiek, valamint a rutinosabb és a fiatal magyar játékosaink is.

Ilyen felvezetés után kár a tavalyi szezont emlegetni, de a rend kedvéért álljon itt, hogy a Corona ellen a 2022/23-as kiírásban négy meccsen mindössze két pontot tudtunk szerezni, azt is a Megyeri úton, amikor hosszabbításban nyertünk a kék-sárgák ellen. Reméljük, hogy az első erdélyi túránk lezárásaként ezúttal újabb pontokkal gazdagodunk Brassóban. 

A mérkőzés vasárnap, magyar idő szerint 16.30-kor kezdődik, a meccset az Erste Liga Tv közvetíti élőben. 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.11.05. MAC HKB - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41