Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

BRASSÓBAN NEM SIKERÜLT A PONTSZERZÉS

Felnőtt 2022-11-26

Egy harmadon keresztül volt ereje az Újpestnek ahhoz, hogy tartani tudja a bombaerős Brassó csapatát. A hazaiak nagyon hatékonyan játszottak emberelőnyben, és végül simán tartották otthon a három pontot. 

A Brassó egyre erősebb keretetét, játékerejét nézve némi meglepetés volt, hogy a találkozót az Újpest kezdte jobban, a 6. percben új finn hátvédünk, Jekonen tartott egy korongot a támadóharmadban, majd adta Kiss Patriknak, aki Collin Shirley elé tette, kiváló kanadai támadónk pedig simán lőtte meg az első gólt. (0:1)

Két perccel később - Németh Attila kiállítása a Brassó egyenlített is, Valchar kipattanóját Zagidullin lőtte Rajna válla felett a kapuba. (1:1)

A 12. percben szerezte meg először a vezetés a hazai csapat, Domingue lövése után lerepült Rajna Miklós fejvédője, Valchar a kipattanót a kapuba továbbította, a bírók érdekes módon így is érvényesnek ítélték a találatot. (2:1)

A 15. percben viszont még egalizált az Újpest, Shirley vette észre a túl oldalon egyedül érkező Kiss Patrikot, aki fonákkal tette be a korongot a hazaiak kapujába. (2:2

A harmad utolsó percére Kyle Justtal szemben voltak túl szigorúak a zebrák, emberhátrányban sajnos nem védhettük Boriszenko kékről elengedett utolsó másodperces lövését. (3:2)

A vezetés visszaszerzése a második harmad elején szárnyakat adott a Brassónak, rögtön a kezdés után Rajna fogott meg egy ziccert, viszont másfél perccel később egy kipattanőt Sills értékesített. (4:2)

A 25. percben újabb gólt szerzett a Corona, Schaber lövése a kapu előtt bruszoló Tornyai Gábor lábáról vágódott a kapuba. (5:2)

Az újabb gól után az Újpest időt kért, majd a 33. percben közelebb zárkózott a hazai csapathoz. Kiss Patrik lövése a kapu előtt a lábak között elakadt, Shirley csapott le rá, aki szombaton ezzel már a második gólját szerezte meg. (5:3)

Bő egy perccel később visszaállította a közte hármat a Brassó: Williams lövése valahogy átjutott Rajna Miklóson és a gólvonalon is. (6:3) A gól után a mieink kapujába Sági Máté állt be.

A harmadik harmadban a lilák már nem tudtak kellő erőket mozgósítani ahhoz, hogy legyen esélye csapatunknak az egyenlítéshez, sőt az 53. percben még egy hazai gól is született, egy emberelőny lejárta után néhány pillanattal Gliga talált be messziről. (7:3)

Az UTE egy napos pihenő után folytatja idei első székelyföldi túráját, a mieink hétfőn Gyergyószentmiklóson szerepelnek majd, magyar idő szerint 17.30-tól. 

Dave MacQueen, vezetőedző - Corona Brassó

"Jó játék, szép gólok. Annak ellenére, hogy pénteken este is tudtunk nyerni az FTC ellen, a harmadik harmadban nem voltunk igazán jók. Viszont ma este végig jól játszottunk, ahogy ez korábban jellemző volt ránk. Ha a kapott kontragólok számát is korlátozni tudjuk, félelmetes ellenfelei leszünk a liga bármely csapatának.


Virág Csaba, vezetőedző - UTE 

"Nemes egyszerűséggel nem voltunk elég jók. A Brassó nemrég új igazolásokkal erősített, tudta forgatni a sorait. El kell felejtenünk ezt a mérkőzést, hétfőn új összecsapás vár ránk a Gyergyó ellen.

fotó: Corona Brassov

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.14. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41