Dátum: 2024 június 22. (szombat) | Paulina

hírek

BÚCSÚZIK A KAPITÁNY

Felnőtt 2024-05-21

Nyolc Újpesten töltött év és 320 mérkőzés után távozik a csapattól Benk András. A 37 éves korábbi válogatott csatár hét éven át volt csapatkapitánya együttesünknek.

 

Az újonnan formálódó újpesti csapatnak a következő szezonban új kapitánya lesz, Benk András ugyanis búcsúzik. 

 

"András rengeteget tett az Újpestért, csak hálával tartozunk neki az együtt töltött évek után. - mondta Ancsin János szakosztályigazgató. - Mindig lehetett rá számítani, akkor is, amikor jól muzsikált a csapat, de azokban az időkben is, amikor gyengébben ment nekünk. A következő szezonnak egy jelentősen megfiatalított együttessel szeretnénk nekivágni, ezért nem hosszabbítottunk szerződést vele."

 

Benk András Dunaújvárosban kezdte a jégkorongozást, de végül az UTE színeiben lett igazolt játékos. Először három évet töltött a Megyeri úton, majd visszatért a Dunaferrhez, ahol tizenhét évesen mutatkozott be a felnőttek között. Egy rövid ferencvárosi kitérő után 19 évesen, 2006-ben Svédországba igazolt, ahonnan 2007 nyarán hozta haza az Alba Volán. Székesfehérváron kilenc szezont húzott le, stabil tagja volt az együttesnek az EBEL-ben, majd 2016 nyarán tette át székhelyét Újpestre, ahol egészen a tavasszal befejeződött idény végéig játszott, hét éven át csapatkapitányként. Nem kevesebb, mint 320 mérkőzésen lépett jégre lila-fehérben, ezalatt 268 pontot (108 gól, 160 gólpassz) termelt.

 

A támadó a felnőtt válogatottnak is hosszú éveken keresztül volt alapembere. A Szaporóból és a Krakkóból az A-csoportba jutó együttesben is szerepelt, 2021 őszén jelentette be, hogy nem játszik többet a nemzeti csapatban.

 

A klub, a jégkorong szakosztály és a teljes UTE közösség nevében köszönjük Benk Andrásnak az elmúlt éveket, és további sok sikert kívánunk neki!

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.14. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41