Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

BÚCSÚZÓ JÁTÉKOSAINK

Felnőtt 2023-05-18

A magyarok közül távozik csapatunktól Nemes Benjamin, Németh Attila, Balogh Bence és Monostori Tamás, valamint a kanadai-magyar kettős állampolgársággal rendelkező Kiss Phil is.

Ahogy már többször beszámoltunk róla, az elmúlt hetekben megkezdődött a jövő évi játékoskeret kialakítása az Erste Ligában szereplő csapatunknál, ami már eldőlt, hogy csapatkapitányunk, Benk András folytatja Újpesten. 

Az együttes új vezetőedzője szorosan együttműködve a klubvezetéssel alakítja ki a végleges keretet. Az már biztos, hogy csapatunktól távozik Nemes Benjamin, Németh Attila, Balogh Bence, Monostori Tamás és Kiss Phil is.

Nemes Benjamin 30 éves, nevelőegyesülete a MAC, nyolc szezont húzott le nálunk. A támadó felnőtt pályafutása elején megfordult az EBEL-ben játszó Fehérvár AV19-nél is. Az előző szezonban főleg a Újpest harmadik illetve negyedik sorában szerepelt, és összesen hét pontik jutott a kanadai táblázaton.

Németh Attila is 30 éves, és szintén budapesti születésű játékos, ő már a 2010/2011-es MOL Liga szezonban bemutatkozott Újpesten, aztán játszott a Fehérvár AV19, a DEAC és a Ferencváros kötelékében is. Az utolsó két idényben öltözött újra lila-fehérbe az Erste Ligában, az előző kiírásban 11 pontot termelt.

Balogh Bence szintén támadó, 27 éves és két évet töltött nálunk. Nevelőegyesülete a Fehérvár, az UTE előtt csak otthon játszott, hozzánk a székesfehérvári farmcsapattól érkezett. Tavaly a negyedik sort erősítette, és öt pontig jutott az Erste Ligában.

Monostori Tamás 21 éves, az UTE saját nevelésű kapusa. Az elmúlt években sokszor kiválóan szerepelt az U21-es csapatunk színeiben, a felnőttek között tavaly összesen négyszer játszott, és 90 százalék feletti hatékonysággal védte a mieink kapuját.

Kiss Phil 30 éves védőjátékos, szülei magyarok, ő Kanadában született, öt szezont húzott le eddig az Erste Ligában, ebből négyet Újpesten, és egyet a Debrecennél. Tavaly zömmel az első és a második sorban bekkelt, megbízható játékot mutatott, és időnként fontos gólokat is szerzett. 

Távozó játékosainknak köszönjük az együtt töltött éveket és a közös munkát. További pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.08.18. UTE - HK Levice című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41