Dátum: 2024 március 19. (kedd) | József, Bánk

hírek

Becsülettel küzdöttünk az extraligás Trencsény ellen!

Felnőtt 2018-08-15

Hosszú idő után ismét „pályára” lépett jégkorong csapatunk, és bár nem tétmeccsen tette mindezt, a Trencsény elleni felkészülés mérkőzést tökéletesen illet a szakvezetés elképzelésébe, miszerint olyan együttesek ellen játszunk majd találkozókat a bajnokság kezdetéig, akik – jelen állás szerint – erősebb bajnokságokban edződnek.

Az első állomás Puhó-ban volt, ahol a tavalyi extraliga döntős Dukla Trencin ellen kezdtük a találkozók sorát. Ellenfelünk a felkészülésben is előrébb jár, hiszen két héttel korábban kezdték el, a mérkőzésnek voltak olyan periódusai, ahol sikerült meglepnünk őket.

Az első harmad elején mindkét csapat inkább biztonsági játékot játszott, bár voltak lehetőségek, ezeket még nem nevezhetjük gólhelyzeteknek. A 7. percben túl sokan voltak a jégen ellenfelünknél, majd Hebart „vadászták” le a pályán, így közel másfél percig kettős előnyben játszottunk. Beszorítottuk a Trencsényt, kapura is lőttünk, de ezeket védte a kapus. Nem sokkal ez után újra előnyt kaptunk, amiben hasonlóan alakult a forgatókönyv, mint az elsőnél: felálltunk, kapura is veszélyesek voltunk, de továbbra sem sikerült megszereznünk a vezetést. Ezt követően egy ütközést ítéltek meg szándékosnak a játékvezetők, így mi is hátrányba kerültünk (2 + 2 + 10 percet kaptunk – szerk.). Bár voltak „meleg” pillanatok, sikerült kivédekeznünk, de sajnos hat perccel a vége előtt egy kipattanót már értékesítettek a trencsényi csatárok, így 1:0-ra vezettek. A gól meghozta a kedvüket a játékhoz, és átvették a játék irányítását, ami egy újabb kipattanós gólba csúcsosodott ki (2:0). A lefújás előtt közvetlenül Hebar kapott egy nagyon szép indítást a kék vonalon, majd egy az egyben mehetett kapura, de a lövése fölé ment, így marad a kétgólos vezetés.

A második játékrész elején kicsit sikerült meglepnünk a piros-sárgákat, többet birtokoltuk a korongot, kapura is veszélyesebben játszottunk, ami egyelőre még gólban nem mutatkozott meg, de a felkészülés ezen szakaszában bíztató lehet mindenki számára. Ekkor megint ritmust váltott a Trencsény, gyorsabban korcsolyáztak, veszélyesebbek voltak a kapunkra, Olivérnek több nagy védést is be kellett mutatnia. Ez a nyomás sajnos két perc alatt két újabb gólban mutatkozott meg, így már 4:0 állt az eredményjelzőn. A hátralevő tíz percben látszott a csapaton, hogy még az elején tartunk a jeges felkészülésben, ekkor inkább csak a játék rombolása volt a célunk, illetve egy-egy lehetőséget leszámítva nem nagyon sikerült eljutnunk a trencsényi kapuig.

A harmadik harmadban ellenfelünk visszavett a tempóból, nekünk pedig sikerült még a tartalékainkat mozgósítani, majd egy újabb előnyt kihasználva, egy távoli lövés után Nemes Benjámin szerezte meg a szépítő találatunkat (4:1). Ekkor megint felébredt az ellenfél, és még agresszívabban jöttek ránk, ami után újabb két gólt értek el, így beállítva a 6:1-es végeredményt. Az igazsághoz hozzá kell tenni, hogy a teljes utolsó húsz perc alatt szinte csak a mi kék vonalunk és a kapunk között volt köd, egy alkalommal kapusunk szóvá is tette a játékvezetőnknél, hogy alig lehet látni valamit a pályán. A kispadról néha még a kapu is eltűnt.

A mérkőzés után öt-öt büntetőlövések következtek a megbeszéltek szerint. Itt az elsőt kihagytuk, majd a Trencsényiek belőtték, így 1:0-ra vezettek. Ezt követően az utolsó körig mindenki hibázott, majd jött csapatkapitányunk, Benk András, aki kiegyenlített. A hatodik sorozatot Kocsis lőtte be, majd Ágoston Olivér védett, így ezt a párharcot 2:1-re mi nyertük. 

Az összecsapás utolsó öt percét, és a büntetőlövéseket az alábbi videóban lehet visszanézni:

Vezetőedzőnk, Szilassy Zoltán így nyilatkozott a találkozót követően:

Folytatás jövő héten, augusztus 23-án, csütörtökön a Nitra ellen (ez a mérkőzés egyben Visegrád Kupa találkozó is lesz – szerk.), majd pénteken, 24-én a HK Topolcany ellen.

HAJRÁ UTE!

Az UTE jégkorongcsapatát a Szerencsjáték Zrt. támogatja!

Képek

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41