Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

Büntetőben maradtunk alul.

Felnőtt 2020-01-03

A gyergyószentmiklósiak büntetőkkel győztek, aminek köszönhetően ugyanúgy 41 ponttal állnak, mint a szintén a 6. helyre hajtó újpestiek.

Az első harmadban az UTE többet támadott, a Gyergyói HK viszont sokkal veszélyesebb akciókat alakított ki, így a vendégek nem érdemtelekül léptek meg két góllal. A gyergyószentmiklósiak egy kivédekezett emberhátrányt követően kihasználták Nagy Nilan büntetését, Andreas Valdix talált be korongjáratás végén. Alig több mint két perccel később Ryan Rupert lőtt olyan gólt, amit videobíróval vizsgáltak, hogy kapuvas volt-e: a játékvezetők megadták a találatot. A játékrész felénél a vendégek kapusa, Jordon Cooke nem tudta megfogni a korongot, ezt Stepan Csamango góllal büntette. A nyitó húsz percben a vendégek több bulit hoztak el, a két góljuk mellett még kihagytak egy komoly ziccert, valamint lőttek egy óriási kapuvasat is.

A 2. harmadban sokáig egymás hibáiból éltek a csapatok, egy érdemi UTE-ziccert és az abból kialakult gyergyói kiállítást hozta a felvonás első fele, ám 5 a 4 ellen halovány játékot mutattak a lila-fehérek. A mérkőzés közepén nem a játéké volt a főszerep, 2-2 jégkorongozó ült ki a büntetőpadra, közülük Bobcek 2+2 perces kiállítást kapott. A harmadik játékrész 45. másodpercében egyenlített az UTE, miután Pance lövését nem tudta megfogni Cooke, a szabadon maradt korongot pedig Sikorcin bekotorta. A záró felvonásban sokkal jobban játszottak az újpestiek, mint az első két harmadban. A rendes játékidő hajrájához közeledve háromszor is emberelőnyben játszhattak, ám nem tudtak fordítani. Fél perccel a vége előtt elcserélték magukat a vendégek, és miután az UTE nem használta ki ezt a fórt sem, hosszabbítás következett. A túlóra áthúzódó hazai előnye csak meddő fölényt hozott, a ráadás 5 percében a gyergyóiak kétszer jöttek át a félpályán. Büntetők következtek, ahol Benk és Pance betalált, ellenben a vendégektől Mathew Rupert, Csergő és Góga is gólt lőtt Duscheknek, aminek köszönhetően a Gyergyói HK nyerte a szétlövést.

Mindkét csapat 41-41 ponttal áll a tabellán, ám a gyergyószentmiklósiaknak még eggyel több mérkőzésük van hátra.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.17. UTE - FTC (MK) című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41