Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

Büntetők után nyertek az Acélbikák

Felnőtt 2020-10-22

Mindkét oldalon 2-2 olyan játékost neveztek, akinek ez volt az idénybeli első mérkőzése. Az UTE-nél Mike Aviani az első, Szabad Kevin a harmadik csatársorban nyitotta a szezont, míg a DAB-nál két negyedik soros játékos, Jakabfy Csongor és Pinczés Olivér öltött először szerelést. A 6. percben a hazaiak emberelőnybe kerültek, amit ki is használtak: a korongjáratás végén Bodo talált be Hughson kapujába. Szinte azonnal emberfórban játszhattak a vendégek is, ahol majdnem emberhátrányos gólt kaptak. A folytatásban a lila-fehérek játszottak élesebben, a játékrész végén 5 a 3 ellen támadhattak, a dunaújvárosiak hősiesen védekeztek.

A második húsz perc áthúzódó kettős UTE-előnnyel indult, de nem éltek vele a hazaiak. A DAB kihasználta a következő fórt: Pihlqvist egyenlített az 5 a 4 elleni helyzetben. A középső felvonás kiegyenlítettebb játékot hozott. A mérkőzés felénél az Acélbikák megszerezték a vezetést, miután Dansereau Godó-szögből meglepte Márkust. Egy perc telt el, amikor egy vendég emberelőnyben Dansereau kapásból váltotta gólra a ziccert. A kétgólos hátrányba került újpestiek növelték a játékuk sebességét, fórba kerültek, a kiegészülés pillanatában Aviani lőtte Hughsonba a korongot.

Az UTE a harmadik játékrész 62. másodpercében Vorobjov révén egygólosra csökkentette a hátrányt. A hazaiak egyenlítése Aviani botjában maradt egy emberelőnyös helyzetben. A 47. percben Dansereau szólóját Márkus védte, az újpesti kapus ezzel meccsben tartotta csapatát. A hazaiak hajtottak a hosszabbításért, 5 a 4 ellen is próbálkozhattak, a lendületnek egy technikai büntetés vetett véget, miután elcserélték magukat. Kevesebb mint 3 perccel a vége előtt Virág Csabáék időt kértek, ez meghozta az egyenlítést: Varga korongot szerzett a támadó harmadban, Szabadnak passzolt, aki meglőtte első újpesti gólját. A rendes játékidő utolsó percében Bodo kapuvasat lőtt.

A hosszabbítás óvatos játékot hozott, viszont St. Pierre a bulinál begyűjtött egy kiállítást, így az UTE emberelőnyben támadhatott a második pontért, hiába. Büntetőkre került sor, ahol a a vendégektől Pihlqvist, Dansereau és Török, míg a hazaiaktól csak Just és Bodo talált be. A DAB 4-3-ra győzött, ezzel megszerezte szezonbeli második sikerét.

Mestermérleg az UTE–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzést követően.

David Leger, a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője: “Először is gratulálok az Újpestnek, hogy vissza tudtak jönni a meccsbe. Az első, és az utolsó harmadban ők domináltak, a középső játékrésznek köszönhetjük a mai győzelmünket. Ugyan elvesztettünk egy pontot, de nem neheztelek a csapatomra.”

Virág Csaba, az UTE vezetőedzője: “Jó iramú meccset vívtunk, azért szép játék a hoki, mert bár kikaptunk, az első és a harmadik játékrész abszolút a miénk volt. A középső harmadban kissé bent maradtunk az öltözőben, talán ha beütjük a kettős emberelőnyt, akkor máshogy alakul a találkozó. Egy biztos; annyi ziccerrel, amennyit ma kidolgoztunk, három meccset meg kell nyerni, nemhogy egyet. A helyzetkihasználásban mindenképpen fejlődnünk kell.”

 

forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.17. UTE - MAC HKB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41