Dátum: 2024 április 23. (kedd) | Béla

hírek

Büntetők után vertük a Gyergyót

Felnőtt 2020-10-14

Chris Bodó büntetőjével dőlt el az Újpest javára a párharc. A hazaiaknál első meccsét játszhatta Rafaj Attila, a vendégeknél Igor Bobceket nevezték debütánsként, míg a gyergyói kapuban a legutóbbi alkalommal hét gólt kapó Jordon Cooke maradt. A székelyek az első harmadot ott folytatták, ahol vasárnap Újbudán abbahagyták a hokit: előbb Ljuducsin, majd Bodó talált be a lilák részéről, akik 2-0-ra vezettek. A második játékrészben feltámadtak a vendégek, előbb Jones, majd a már említett Bobcek találatával egyenlítettek. Sőt: Szabó Krisztián 44:44-nél a vezetést is megszerezte, és az előnyt az utolsó pillanatokig tartani tudták a GYHK-sok, 3 másodperccel a duda előtt lőtt hat a négy ellen kék vonalast Stadel, 3-3, pontot szerzett az UTE, először a szezonban, jöhetett a hosszabbítás. Amikor is a Gyergyó eltékozolt egy emberfórt, egyéb nagy helyzetek nem voltak, jöhettek a rávezetések. Az első öt körben többen is eredményesek voltak, ám egál keletkezett, így jöhetett a folytatás, a nyolcadik párban a Gyergyó nem talált be, Chris Bodó igen, 4-3-ra nyert az Újpest.

Így látták a vezetőedzők az UTE–Gyergyói HK Erste Liga-rangadót.

Malcom Cameron, Gyergyói HK: “Ez az egy pont is nagyon sokat ér a csapatomnak, rengeteget harcoltunk érte, sok helyzetet dolgoztunk ki, 58 percig jól mentek a lábak, de a végén nem volt szerencsénk. A hosszabbításban emberelőnybe kerültünk, de sajnos a fiúk nem tudták eldönteni a meccset, a büntetőkben pedig alulmaradtunk.”

Virág Csaba, UTE: “Nagyon hasonló mérkőzés volt ez, mint a szombati, azzal a különbséggel, hogy most az elején két találattal is vezettünk. 2-0 után nem korcsolyáztunk eleget, gyermeteg hibákból kaptunk gólokat, aztán a hátrányban alapjaiból építettük újjá a játékunkat. Van ebben a mai Újpestben valami pozitív, valami szavakkal nehezen kifejezhető erő, nem minden csapat képes arra, hogy a rendes játékidő vége előtt három másodperccel egyenlítsen.”

 

Forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.12.20. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41