Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

COATTA ÚJABB DUPLÁJA DÖNTÖTT

Felnőtt 2022-02-06

Újabb nehéz mérkőzést játszott csapatunk a Titánok ellen. Az Újpest hátrányban kezdte meg a mérkőzés utolsó tíz percét, de fordítani tudott, és 4:2-re megverte a székesfehérvári gárdát. 

 

Az Újpest az első harmadban szinte végig egykapuzott, de a főlényt csak egyszer sikerült gólra váltani, egy sakk-matt helyzetig kijátszott szituáció végén Jack Suter talált be Varga Arnold passzából, a nyolcadik percben lett 1:0.

 

A második 20 percben is támadásban maradt az UTE, de két kontrából a Titánok kerültek előnybe. A 35. percben Csiszer Ádám egyenlített, 1:1. Majd a harmad végét jelző dudaszóval egyidőben a szlovák Krasnican is betalált, 1:2.

 

Az utolsó harmadban, az 52. percben aztán Pokornyi Dávid tűzlehetett messziről, lövése kicsit irányt váltva Németh Attila botján a Titánok hálójában kötött ki, 2:2.

 

A vezetést az 55. percben szerezték meg a lilák, emberelőnyben Kyle Just gyorsított fel a jobb szélen, keresztbe passzolt Sam Coatta elé, aki kapásból hatalmas gólt ragasztott Szeles Martin kapujába, 3:2.

 

A végeredmény a 60. percben alakult ki, Kovács Alex tálalt lehelet finoman Coatta elé, 4:2. Házi gólkirályunk a szezonbeli 24. találatát érte el.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Nagyon szerettünk volna három pontot szerezni, és ez kicsit görcsössé tette a fiúkat. Egyébként minden a terv szerint alakult, csak a középső harmadban felesleges kockázatokat vállaltunk fel támadásban, és nem figyeltünk eléggé hátul, így több létszámfölényes megugrása volt a Titánoknak, amiből gólt, gólokat kaptunk. Az biztos, hogy karaktert mutattunk, az utolsó harmad előtt átbeszéltük, hogy a második játékrészben miket rontottunk el, és a hibákat egyből sikerült kijavítanunk. Nagyszerű, hogy ilyen gyorsan tudtunk váltani, és a fiúk vevők voltak arra, hogy betartsák a megbeszélteket. 

 

Anatolij Bogdanov, vezetőedző (Titánok)

 

“Nehéz meccs volt, mindkét csapat jól játszott. Sajnos ma rövid volt a padunk, de megharcoltunk minden centiért a jégen. Sokat fejlődött a csapatunk az őszi Újpest elleni Magyar Kupa meccs óta, akkor mintha nem is ugyanabban a ligában játszottunk volna. A mai mérkőzésen a vége nem úgy sikerült, ahogy terveztük, egy balszerencsés kiállítás miatt. Egy olyan jó csapat pedig, mint az UTE, kihasználja az ilyen lehetőségeket. Az eredmény frusztráló, mert egy pontot megérdemeltünk volna, de elégedett vagyok a fiúkkal.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

UTE - Csíkszereda című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41